Χανιά | «Να σεβαστείτε την ζωή των κατοίκων» – Επιστολή διαμαρτυρίας για την δραστηριότητα των στρατιωτικών αεροπλάνων στο Ακρωτήρι

χανιά-να-σεβαστείτε-την-ζωή-των-κατοί-1485828

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την δραστηριότητα των στρατιωτικών αεροπλάνων στην περιοχή Καθιανών Ακρωτηρίου εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής, με επιστολή που απευθύνουν μέσω του zarpanews.gr στον Διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης κ. Γρηγοριάδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, στον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και στους βουλευτές του νομού.

Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων:

«Προς

Διοικητή 115 ΠΜ κ. Γρηγοριάδη

Περιφερ. Χανίων κ. Καλογερή

Δήμαρχο Χανίων κ. Σημανδηράκη

Βουλευτές Χανίων κ. Μπακογιάννη, κ. Βολουδάκη, κ. Διγαλάκη, κ. Πολάκη

Αξιότιμοι Κύριοι,

Τον τελευταίο καιρό, αεροπλάνα της Πολεμικής αεροπορίας πετούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε χαμηλό ύψος, πάνω από κατοικημένες περιοχές του Ακρωτηρίου, δημιουργώντας έντονη ηχορύπανση και αρνητικά συναισθήματα στους κατοίκους των χωριών.

Παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναχώρησης των αεροπλάνων πάνω από μη κατοικημένες περιοχές (αντίθετη κατεύθυνση) και να σεβαστείτε τη ζωή των κατοίκων της περιοχής»

Οι υπογραφές των κατοίκων είναι στη διάθεση του zarpanews.gr

24 thoughts on “Χανιά | «Να σεβαστείτε την ζωή των κατοίκων» – Επιστολή διαμαρτυρίας για την δραστηριότητα των στρατιωτικών αεροπλάνων στο Ακρωτήρι

  1. επιτέλους! και νόμιζα ότι μόνο εγώ νιώθω πολύ δυσάρεστα (και το μεσημέρι πετάγομαι από το κρεββάτι) κάθε φορά που περνάν από πάνω μας. Και μένω κέντρο.. δεν θέλω να φανταστώ πως θα ήταν να ζω Ακρωτήρι.. ή θα μετακόμιζα ή θα ξεκίναγα τα χάπια

  2. Δεν φτάνει που με την δημιουργία του αεροδρομίου το 1950 ανέβηκε σε αξία όλο το ακρωτήρι και απο γιδοβοσκοί εγίνατε εισοδηματίες με τα πανάκριβα ενοίκια σε στελέχη της ΠΑ τώρα σας ξύνισε η άσκηση!
    Να πάτε να κάνετε παρέα με την δήμαρχο της Γάυδου που διαμαρτύροταν και αυτή προ μερικά χρόνια με τις χαμηλές διελέυσεις αφων γιατί δεν άφηναν τους αναρχοάπλυτους χίπηδες που ζούσαν στην παραλία στην ησυχία τους μετά τους μπάφους που κάπνιζαν……..!

    1. Το Ακρωτήρι έχει πάνω από 20 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους που τα σπίτια τους υπήρχαν πολύ πριν χτιστεί το αεροδρόμιο.
      Εκτός αυτού ο τρομακτικός θόρυβος από τα πολεμικά αεροσκάφη ακούγεται και ενοχλει όχι μόνο τους κατοίκους του Ακρωτηρίου αλλά και στην Χαλέπα το Άνω κουμ Καπί αλλά και στις Καλύβες και τα μεγάλα χωράφια.
      Πόση χαιρεκακια…πόση έλλειψη αλληλεγγύης.
      Πιο πολύ από τους Τούρκους από τους οποίους (δήθεν)θα μας προστατέψουν τα F 16 καλύτερα να φοβόμαστε τα φασιστοειδη και τους ζηλοφθονους Τουρκοσπόρους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας

      1. Απο τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω οτι οταν βλέπεις ένστολο σε πιάνει αναγούλα ε?
        Είσαι κανείς-καμιά αναρχοάπλυτη-αριστερή-αλλυλέγγυα-χασικλού απόγονος των γενίτσαρων που αλαξοπίστησαν επι τουρκοκρατίας για να μην χάσουν τα τσιφλίκια,μήπως πετάς και μολότωφ σε διαδηλωσεις????

  3. Οταν θα πηγαίνουν για αναχαίτηση τουρκικων, να προσέχουν μην σας ξυπνήσουν….. Και που να σφίξουν οι ζέστες!!! θα ζητάτε να σας φέρουν και παροχή κρύου αέρα απο τον βόριο πολο!. Σοβαρευτείτε μερικοί!!!!

    1. Αν ισχύει για τον πόλεμο γιατί να μην ισχύει και για άλλα; Π.χ για τον ΓΑΜΟ.

      Κάθε μέρα να βγαίνουν οι νύφες έξω και να πετάνε ρύζια από δω κι από κει, να κορνάρουν στους δρόμους οι συγγενείς ώστε όταν έρθει η ωρα, η νύφη να δόσει τον καλλίτερο εαυτό της.
      Το ίδιο παράδειγμα, πιο ρεαλιστικό και πιο κοντινό στα λεγώμενα σου -στη μεταπολεμική περιοδο λογου χαρη- είναι η περίπτωση κηδίας, που δεν θέλω να αναλίσω.

      1. Τι σχόλιο είναι αυτό ρε Μανούσο? Η σε άλλο άρθρο ήθελες να απαντήσεις η σε κουζουλαναν τα F16 , και δεν ξέρεις τι λες…

  4. θα ενοχλουνται μαλλον οι τουριστες στα arbnb και φοβουνται τις αρνητικες κριτικες. Οι μονιμοι κατοικοι εχουν συνηθισει !!!!!

  5. Βλακεία που δεν βγαίνουν με σιγαση. Μην ξαναπεταξουν θα κάνουν και οικονομία στα καύσιμα. Για σοβαρευτείτε λίγο λίγο.

  6. Δεν φτάνει που με την δημιουργία του αεροδρομίου το 1950 ανέβηκε σε αξία όλο το ακρωτήρι και απο γιδοβοσκοί εγίνατε εισοδηματίες με τα πανάκριβα ενοίκια σε στελέχη της ΠΑ τώρα σας ξύνισε η άσκηση!
    Να πάτε να κάνετε παρέα με την δήμαρχο της Γάυδου που διαμαρτύροταν και αυτή προ μερικά χρόνια με τις χαμηλές διελέυσεις αφων γιατί δεν άφηναν τους αναρχοάπλυτους γυμνιστές χίπηδες που ζούσαν στην παραλία στην ησυχία τους μετά τους μπάφους που κάπνιζαν……..!
    Επίσης κάνετε κάθε τρείς και λίγο διαδηλώσεις εξω απο την αμερικάνικη βάση «φονιάδες των λαών αμερικάνοι»αλλά τα δολάρια είναι καλά,ε?
    1000-1500€ τον μήνα ενοίκιο για σπίτι 100 τετραγωνικών σε αμερικάνους στο ακρωτήρι!!!!!

        1. Μεγάλο και γνωστό φασιστοειδες και ανθελληνας ο Τζων όπως έχω καταλάβει από τα σχόλια του σε άλλα άρθρα…
          Τις αριθμητικές πράξεις για να αποστειλλεις το σχόλιο τις κάνεις με το κομπιουτεράκι?

  7. Κάντε τα ηλεκτρικά ρε μλκς!!! Πως δεν το έχετε σκεφτεί; Να φροντίσετε και για το περιβάλλον, να μην ενοχλείτε ούτε τους Αμερικανους στρατιωτικους-εεεε- μόνιμους κατοικους, που δινουν μια μικρη περιουσια στα νοικια, ουτε τους προσωρινους, που δινουν 700-1000€ τη βραδια! Ή, βασικά, κάντε τα χάρτινα, σαν τα καλαμάκια, να έχουν λιώσει ως να προσγειωθουν. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, ρεεεεει!

  8. Δεν έχει σκεφτεί ακόμη ο πράσινος Δήμαρχος σε συνεργασία με τους πράσινους -βραβευμένους- καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, να ρίξει πρόταση για ηλεκτρικά αεροσκάφη; Πότε τρέχει αναπτυξιακός να γεμίσει το αεροδρόμιο με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών α/φών;

  9. Μπράβο αλληλεγγύη από τους συντοπίτες μας Χανιώτες….
    Δηλαδή τα αεροπλάνα στα δικά σας ξενοδοχεία κόσμο δεν φερνουνε?
    Δεν μιλάμε για τα τσάρτερ αλλά για τα πολεμικά αεροσκάφη που ξεκινάνε τώρα τελευταία από τις 8 το πρωί και πάνε ανά 2 ώρες ως τις 10 το βράδυ… Δεν μπορεί άνθρωπος να αντέξει πλεον να ζει έτσι.
    Συντοπίτες ακρωτηριανοι αλλά και μη ελάτε επιτέλους να κάνουμε κάτι άλλιως θα κοιμόμαστε με καπάκια….

  10. Είναι το ίδιο να υπάρχει ένα αεροδρόμιο με το να πετάνε μαχητικά όλη μέρα πάνω από το κεφάλι μας κάνοντάς μας να νιωθουμε ότι ζούμε πάνω από εμπόλεμη ζώνη ανόητοι;;;;
    Όσο για τα πανάκριβα ενοίκια, δεν είναι προνόμιο του Ακρωτηρίου, μιας και την έχετε ψωνίσει συνολικά σε όλο τον νομό δίνοντας παράλληλα γη και ύδωρ σε τουρίστες και Αμερικάνους!!!

  11. ακόμα υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν ότι τα πολεμικά αεροπλάνα είναι για την ασφάλειά μας; η παραπληροφόρηση καλά κρατεί

  12. Ούτε κατσίκες δεν υπήρχαν εκεί μόνο αγριοκάτσικα πριν το 1950,σας έκαναν άνθρωπους η ΠΑ και τα αμερικανάκια.
    Ανάπτυξη ήρθε με το αεροδρόμιο,εδω προ 30 χρόνια έβρισκες χωράφι πάμφθηνο και τώρα ξύπνησαν οι ακρωτηριανοί και χτυπάνε αλύπητα στα νοίκια.Μην αναφέρω τους έξυπνους που τρέξανε και έβαλαν σύρματα στον Σταυρό, καλαθά και γύρω περιοχές στα εκλησιαστικά και τα οικειοποιήθηκαν(χρησοκτησία) προ καμιά 20αριά χρόνια.Τα κουνουπιδιανά μετά το 1990 άρχισαν να αναπτύσονται….αλλά αμα είσαι γιουσουφάκι-γενίτσαρος-τουρκόσπορος-αλληλέγγυος-αναρχοάπλυτος-αριστερός όταν βλέπεις ένστολο σε πιάνει αλεργία!!!!!

    1. Γεια σου ρε φουφουτε ένστολε μακεδονομάχε
      Μόλις έρθουν οι Τούρκοι η οποίοι άλλοι θα είσαι από τους πρώτους που θα φύγουν.
      Έλα να ανταλλάξουμε σπίτια να περνάνε ξυστά από πάνω σου τα F16 να γουστάρεις

  13. Τα αμερικανικά φ35 γιατί να μου ζαλίζουν τα μεζεα; επίσης πρώτη φορά έχω δει να πετάνε στα εκατό μέτρα ύψος πάνω από τα σπίτια. Τόση θάλασσα γύρω γύρω δεν τους κάνει; Για τι αυτό γίνεται καλοκαίρι που έχει τουρισμό και όχι από Οκτώβρη; Οι ασκήσεις να γίνονται σε ερημικό μέρος όχι πάνω από πενήντα χιλιάδες ανθρώπους και τα σπίτια τους. Δεν είμαστε στη Γάζα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook