Χανιά | Να ορίσουν ημερομηνίες εκλογών καλούνται οι σύλλογοι Γονέων – Αναλυτικό οδηγό εξέδωσε η ΑΣΓΜΕ

χανιά-να-ορίσουν-ημερομηνίες-εκλογών-1356930

Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι το 2023 οι σύλλογοι Γονέων και τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια σωματεία του γονεϊκού κινήματος θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εκλογές, εξέδωσε η Ένωση Γονέων Χανίων:

«Σας ενημερώνουμε ότι, με βάση τη νομοθεσία, φέτος είναι και πάλι χρονιά εκλογών για όλα τα όργανα του γονεϊκού κινήματος (σύλλογοι γονέων, ενώσεις, ομοσπονδίες και ΑΣΓΜΕ), αφού οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι έγιναν έπειτα από παράταση της θητείας, λόγω της πανδημίας.

Στόχος όλων μας, σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα στα σχολεία πληθαίνουν, είναι να βγούμε και από αυτή τη διαδικασία με πιο δυνατούς, μαζικούς συλλόγους και Ένωση και να δυναμώσουμε και τα παραπάνω όργανα που μας εκπροσωπούν.

Το ΔΣ της Ένωσης καλεί όλους τους συλλόγους γονέων να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να ορίσουν τις εκλογές τους, με κριτήριο τη μαζικότερη συμμετοχή. Για να διευκολύνουμε τις διαδικασίες σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μαζί με χρήσιμες ερωταπαντήσεις.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε και όλα τα χρήσιμα έγγραφα, ώστε να τηρηθούν σωστά οι διαδικασίες, http://www.asgme.gr/2018/06/protypa-engrafa-gia-syllogous/ .

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ, Σύλλογος Γονέων μπορεί να πραγματοποιήσει εκλογές και μετά τον Δεκέμβρη και να νομιμοποιηθεί στην Ένωση Γονέων, αρκεί οι εκλογές του να έχουν γίνει πριν τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης στην οποία ανήκει.

Παρακαλούμε τους συλλόγους γονέων να ενημερώνουν την Ένωση για τις ημερομηνίες των Γενικών τους Συνελεύσεων, είτε στα τηλέφωνα του Προέδρου (Μαμμάκας Σταμάτης: 6976219530) και της Γραμματέα (Νταγκουνάκη Αργυρώ: 6974997232), είτε στο μέιλ της Ένωσης ([email protected]), ώστε, αν είναι δυνατό, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να παραβρεθούν, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα ζητήματα που απασχολούν κάθε σύλλογο και σχολείο.»

Οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες από την ΑΣΓΜΕ ΕΔΩ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook