Χανιά | «Να μεριμνήσει η δημοτική αρχή της Παλαιόχωρας για τους μετανάστες» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Κανδάνου Σελίνου

χανιά-να-μεριμνήσει-η-δημοτική-αρχή-τ-1323179

Τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Παλαιόχωρα αλλά και την αλληλεγγύη τους στους εθελοντές (Δείτε εδώ.) εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Κανδάνου Σελίνου. Μάλιστα, τα μέλη της ΛΑΣΥ ζητούν από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για την βραχυπρόθεσμη φιλοξενία όλων των προσφύγων που καταλήγουν στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κανδάνου Σελίνου:

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα γινόμαστε ξανά μάρτυρες της έξαρσης του μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος. Την Κυριακή 21/11, περίπου 68 πρόσφυγες συριακής κυρίως καταγωγής, ανάμεσά τους , γυναίκες και παιδιά, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Παλαιόχωρα. Χιλιάδες είναι αυτοί που εκδιώκονται λόγω πολέμων, φτώχειας, κρίσεων και γίνονται αντικείμενο «λαθραίας» διακίνησης με υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή σε κάποια άλλη χώρα.

Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έδειξαν ξανά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με την εθελοντική προσφορά και την στήριξη τους με υλικά αλλά και ηθικά μέσα. Είναι αξιέπαινη ως δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, Λιτσαρδάκης Νίκος και Μαράκης Βαρδής, έδωσαν από την πρώτη στιγμή το παρόν στα πλαίσια της άμεσης κινητοποίησης, κι έμπρακτης αλληλεγγύης. Κρίνουμε αδιανόητο σε κάθε τέτοια συνθήκη-που δεν είναι σπάνια πλέον- πρόσφυγες και μετανάστες είτε να διανυκτερεύουν στις παραλίες του χωριού και να περιπλανώνται μέσα στον ήλιο το επόμενο πρωί, είτε στην καλύτερη περίπτωση να διανυκτερεύουν σε εσωτερικό χώρο, αλλά να κοιμούνται σε υπνόσακους, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Κρίνουμε, επίσης, αδιανόητο ο κρατικός μηχανισμός να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και να πετάει το μπαλάκι σε όλους όσους δίνουν από το υστέρημα τους και εκφράζουν με όλα τα μέσα την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους της γης.

Άμεσα με ευθύνη της δημοτικής αρχής να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για την βραχυπρόθεσμη φιλοξενία όλων των προσφύγων που καταλήγουν στην περιοχή.

Ο λαός της περιοχής, μαζικά και οργανωμένα μέσα από τους φορείς του, να διεκδικήσει, σε σύγκρουση με τις αποφάσεις ΕΕ και κυβερνήσεων να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου στις χώρες πραγματικού προορισμού των προσφύγων και όχι εγκλωβισμού στις χώρες υποδοχής, χωρίς απελάσεις, υπερδομές- φυλακές, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γεωργιλάκης Γιώργος

Λιτσαρδάκης Νίκος

Μαράκης Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook