Χανιά | Να κλείσει ο δρόμος εξαιτίας της κατολίσθησης στο Σταλό ζητά από την Αστυνομία ο Αρναουτάκης

Την διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο που σημειώθηκε η κατολίσθηση πριν δύο ημέρες και συγκεκριμένα  στο 8ο χιλιόμετρο Χανίων – Καστελίου στην περιοχή του Σταλού, ζητά με έγγραφο του, που χαρακτηρίζει και εξαιρετικά επείγον, προς την Αστυνομική Δ/νση Χανίων  και την Τροχαία ΒΟΑΚ, και το οποίο παράλληλα κοινοποιείται σε υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών η  Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο αναμένονται «νέες έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα με κίνδυνο στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των απασχολούμενων για στην άρση της κατάπτωσης.»

Το έγγραφο της Περιφέρειας:

«Όπως είναι γνωστό στις 2-1-2019 σημειώθηκε  κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο 8ο χιλιόμετρο Χανίων – Καστελίου στην περιοχή του Σταλού, λόγω των έντονων  βροχοπτώσεων. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την άρση των καταπτώσεων καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα με κίνδυνο στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των απασχολούμενων για στην άρση της κατάπτωσης.

Ύστερα από τα παραπάνω προτείνουμε να προχωρήσετε στην διακοπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ από Α/Κ Γαλατά έως Α/Κ Πλατανιά και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε. Οδικό Δίκτυο.

Μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού επανεκτιμηθούν οι τοπικές συνθήκες, η εξέλιξη του φαινομένου και οι μετεωρολογικές προβλέψεις.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ