Χανιά | Να γράφεις πανελλήνιες και απ’ έξω να βαράνε… δύο μπετονιέρες – Μη σου τύχει | Video

χανιά-να-γράφεις-πανελλήνιες-και-απ-1065143

Σουρεάλ καταστάσεις στο Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα το πρωί, καθώς κατά την διάρκεια της εξέτασης των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έξω ακριβώς από το σχολείο γινόταν χαμός.

Συγκεκριμένα, μία υπό ανέγερση οικοδομή έριχνε σήμερα τα μπετά, με αποτέλεσμα οι μπετονιέρες και τα λοιπά οχήματα και μηχανήματα να προκαλούν πολύ δυνατό θόρυβο.

Η έντονη φασαρία δεν διέφυγε της προσοχής μίας μητέρας, που ζήτησε από τον αστυνομικό που βρισκόταν λόγω εξετάσεων στο σχολείο να πει στους εργάτες να κάνουν ένα διάλειμμα μίας ώρας περίπου ώστε να ολοκληρώσουν οι μαθητές την εξέτασή τους απερίσπαστοι, όπερ και εγένετο.

Όλα αυτά, ωστόσο, μέχρι να φύγει για μερικά λεπτά ο αστυνομικός, κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό και οι μπετονιέρες πήραν πάλι μπρος.

Τι κέρδισαν σήμερα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι εργαζόμενοι στην οικοδομή; Μία ώρα.

Τι θα μπορούσαν, αντίστοιχα, να χάσουν μερικοί μαθητές που στην ευαίσθητη (ψυχολογικά) περίοδο των πανελλαδικών έγραφαν κρίσιμα μαθήματα εν μέσω… πολιορκίας; Απείρως περισσότερα.

Πολλοί θα μπορούσαν να ισχυριστούν οτι ένας καλός μαθητής θα μπορούσε να αγνοήσει τον θόρυβο, οτι ήταν σημαντικό οι εργασίες να προχωρήσουν, οτι ο χρόνος είναι χρήμα κλπ. Θα προβληματιστεί όμως κανείς άραγε για την κοινωνική αλληλεγγύη, την κατανόηση και τον σεβασμό προς αλλήλους στις μέρες μας;

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook