Χανιά | “Να γίνει οριστική ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης σε ξενοδοχείο του Πλατανιά”

χανιά-να-γίνει-οριστική-ανάκληση-τη-1170901

Τον ασκό του Αιόλου έχει ανοίξει η είδηση για την εκδικητική – όπως την χαρακτηρίζουν-απόλυση εργαζόμενης σε γνωστό ξενοδοχείο του Πλατανιά.

Η απόλυση της καμαριέρας, ήρθε έπειτα από αίτημα εκείνης και ακόμα 7 εργαζομένων στο ξενοδοχείο να προσληφθούν επιπλέον άτομα, καθώς όπως υποστηρίζουν η δουλειά που είχαν να κάνουν ήταν εξουθενωτική και προκαλούσε την σωματική και ψυχολογική τους κατάρρευση.

Σωματεία, σύλλογοι, μέχρι και βουλευτές έχουν ξεσηκωθεί για την άδικη απόλυση της εργαζόμενης, όπως ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Ο ίδιος, ζήτησε να γίνει οριστική ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης απόλυσης της εργαζόμενης και η εργοδοσία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή για την απόλυση καμαριέρας από ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων.

Σημείωσε πως “η καμαριέρα διώκεται, επειδή η ίδια και άλλες 7 εργαζόμενες ζήτησαν, με επιστολή τους προς την εργοδοσία, να προσλάβει επιπλέον 2 άτομα για να μοιραστεί η δουλειά, να σταματήσει η εξουθενωτική, σωματική και ψυχολογική τους κατάρρευση, οι λιποθυμίες, τα κλάματα και η απελπισία”.

Πρόσθεσε πως η εργοδοσία «άστραψε και βρόντηξε» και με εκδικητικό μένος και άκρως απειλητικό ύφος, τους είπε «κάποια θα την πληρώσει γι’ αυτό που έγινε». Όπως είπε η εργοδοσία αξιοποιεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που της δίνει «αέρα στα πανιά» να τσαλαπατά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Επιπλέον, ο κ. Συντυχάκης ανέφερε ότι “η εργοδοσία σκαρφίστηκε διάφορες μεθοδεύσεις για να την παγιδεύσει, ότι τάχα η ίδια επέλεξε την αποχώρησή της από τη δουλειά της, με απώτερο στόχο να την απομακρύνει, να την απολύσει.

Τροποποίησε μονομερώς το πρόγραμμα εργασίας της εργαζόμενης, χωρίς να είναι σε γνώση της, μετατρέποντας τα ρεπό της σε εργάσιμες μέρες, για να χτίσει τον μύθο των αδικαιολόγητων απουσιών, ως πρόσχημα για την απόλυση”.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook