Χανιά | Να επισκευαστούν οι δρόμοι στα Εννιά Χωριά της Κισάμου ζητάει ο Μανούσος Βολουδάκης

χανιά-να-επισκευαστούν-οι-δρόμοι-στα-ε-1101779

Πλήρη αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου στα Εννιά Χωριά της Κισάμου, ζητάει ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα μια από τις πιο απομακρυσμένες και ταλαιπωρημένες περιοχές του νομού Χανίων: τα νοτιοδυτικά των Εννιά Χωριών στην Κίσαμο, από Κάμπο μέχρι Κεφάλι. Αφορμή ήταν μια επιστολή Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, με την οποία διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση της αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στα χωριά τους μετά τις νεροποντές του 2018.

Η αρμοδιότητα για το επαρχιακό δίκτυο είναι της Περιφέρειας, η οποία έχει αποκαταστήσει μεγάλο μέρος των ζημιών στο νομό, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου των Εννιά Χωριών. Όμως από τον Κάμπο και μετά υπάρχει όντως ακόμη πρόβλημα. Ερεύνησα και πληροφορήθηκα πως το πρόβλημα είναι ότι για την οριστική αποκατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής απαιτούνται γεωλογικές μελέτες που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στην Περιφέρεια. Η εξήγηση όμως δεν αποτελεί δικαιολογία.

Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η αποκατάσταση των ζημιών του 2018 δεν είναι απλή υπόθεση – η καταστροφή ήταν πρωτοφανής σε πολλά σημεία του νομού. Δεν πρέπει όμως να μένουν πίσω οι απομακρυσμένες περιοχές. Οι φωτογραφίες νομίζω μιλάνε μόνες τους. Η Περιφέρεια πρέπει να επισπεύσει.»

Δείτε τις φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook