Χανιά | Να επανέλθει άμεσα το ηλεκτρικό ρεύμα ζητάει ο Δήμος Σφακίων – Τι δηλώνουν στον ΔΕΔΔΗΕ

χανιά-να-επανέλθει-άμεσα-το-ηλεκτρικό-466522

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σφακίων με αφορμή τη διακοπή ρεύματος που έχει υποστεί η περιοχή με το πέρασμα της κακοκαιρίας. Ζητάει να επισκευαστούν άμεσα οι βλάβες και να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση:

«Με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές, ξεκίνησαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Δήμο Σφακίων.

Από χθες, 14-10-2021 έως και σήμερα το πρωί το σύνολο του Δήμου Σφακίων έμεινε χωρίς ηλεκτρισμό!

Παρά την αγαστή συνεργασία που έχει ο Δήμος Σφακίων με τον Προϊστάμενο της ΔΕΗ στα Χανιά, κ. Στυλιανό Μαναρωλάκη και τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίλυση του προβλήματος, δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε τι θα γίνει με τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα που θα ακολουθήσουν.

Μπορούσαμε να κατανοήσουμε μέχρι πρότινος ότι το δίκτυο ήταν απαρχαιωμένο και αυτό έφερνε ως αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές ρεύματος των προηγούμενων ετών.

Σήμερα όμως εν έτει 2021, που το σύνολο σχεδόν του δικτύου έχει αποκατασταθεί ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, δεν γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της κατάστασης και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια τόσο του Δήμου Σφακίων, όσο και των δημοτών μας και απαιτούμε από τον ΔΕΔΔΗΕ να δώσει άμεσα μια λύση στο χρόνιο αυτό φαινόμενο που ταλανίζει το Δήμο μας!

Δεν είναι πλέον αποδεκτό το γεγονός ότι μια ολόκληρη επαρχία μένει χωρίς ηλεκτρισμό με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα. Δεν είναι αποδεκτό να μένουν χωρίς ηλεκτρισμό δημότες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ούτε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην είναι εις θέση να εξυπηρετήσουν τους διαμένοντες στην επαρχία Σφακίων. Περιμένουμε την άμεση λύση του προβλήματος από τον ΔΕΔΔΗΕ.»

Ο τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ Χανίων, Γιώργος Πλοκαμάκης, ανέφερε στο zarpanews.gr ότι το πρόβλημα προκάλεσαν οι δεκάδες κεραυνοί που έπεσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καούν ασφάλειες σε διακλαδώσεις γραμμών του ηλεκτρικού δικτύου.

«Από χθες συνεργείο αποκαθιστά τις βλάβες, ενώ με ειδική άδεια από το λιμεναρχείο επιτράπηκε να φύγει άλλο συνεργείο με πλωτό μέσο στο Λουτρό, παρά τις καιρικές συνθήκες. Από τις 6 το πρωί τα συνεργεία δουλεύουν στην περιοχή. Οι ασφάλειες των διακλαδώσεων υπάρχουν ακριβώς για να μην καεί το δίκτυο και λειτούργησαν όπως έπρεπε, γλιτώνοντάς μας από μεγαλύτερη ζημιά.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook