Χανιά | Να ακυρωθούν οι εκλογές-παρωδία του Υπουργείου Παιδείας ζητά η ΕΛΜΕ – Είχαν συμμετοχή 4.5%, χωρίς επιλογή για άκυρο ή λευκό

Παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων και διορισμένων αιρετών εκπροσώπων σε ΠΥΣΔΕ Χανίων – ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές εν μέσω πανδημίας ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η θέση μας, συντασσόμενη με τις θέσεις της ΟΛΜΕ, εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες.

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ’ αυτές ήταν 4,5%, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Για το ΠΥΣΔΕ Χανίων ανακοινώθηκε ότι ψήφισαν 63 συνάδελφοι αλλά οι παρατάξεις έλαβαν 56 ψήφους τη στιγμή που δεν υπήρχε η επιλογή λευκό ή άκυρο! Τ’ αποτελέσματα βγήκαν μετά από 50 ημέρες «καταμέτρησης» ενώ μυστικό θα παραμείνει το ποιοι τελικά και αν πραγματικά ψήφισαν.

Θεωρούμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, ανακήρυξε πρόσφατα αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

1. Καλούμε να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη ΔΔΕ Χανίων – ΠΔΕ Κρήτης, όλες και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου και έχουν οριστεί ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Χανίων- ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης (τακτικοί και αναπληρωματικοί).

2. Καλούμε όλους τους υπόλοιπους φερόμενους ως υποψήφιους αιρετούς εκπρόσωπους, να
καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στην ΕΛΜΕ.

3. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε ένα όργανο που δεν εκπροσωπεί νόμιμα τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Αν παρ’ όλα αυτά βρεθεί κάποιος, είναι αυτονόητο ότι δεν έχει πια καμία θέση στο σωματείο μας.

4. Ζητάμε την παράταση της θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές
οργανώσεις, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ