Χανιά | «Μπαμπά μπαμπά… ίντα ‘κανε αυτός» – Καταπέλτης η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια

χανιά-μπαμπά-μπαμπά-ίντα-κανε-αυτ-1607545

Σε πράξη αντεκδίκησης στη θέα του νεκρού πατέρα του, αποδίδει ξεκάθαρα την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, η μοναδική μάρτυρας που ήταν παρούσα στο διπλό φονικό.

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου, συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή.

 

Η γυναίκα που θεωρείται μάρτυρας «κλειδί» για την συναρμολόγηση του παζλ της τραγωδίας, έδωσε λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων του Μαΐου του 2020.

Όπως είπε, είδε τον Γιώργο Ξυλούρη να έχει πάρει το όπλο του από το αυτοκίνητό του και να περιμένει σκυφτός τον Καλομοίρη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, τον πέρασε για σκύλο.

«Κατάλαβα πως ήθελε να κάνει το κακό. Του φώναξα, Γιώργη μη σκέψου τα παιδιά σου. (…) Φώναξα του Λευτέρη, «Λευτέρη κρατάει πιστόλι! Κι εκείνος κατάλαβε πως είχε φτάσει η κακιά η ώρα».

Τότε όπως είπε, ο Γιώργος Ξυλούρης με ένα «δαιμονικό πέταγμα» επιτέθηκε στον Λευτέρη Καλομοίρη, ακολούθησε συμπλοκή στο έδαφος και δύο πυροβολισμοί.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, είδε τον κατηγορούμενο να κατευθύνεται προς το σημείο του επεισοδίου.

«Του λέω μη Μανώλη μη…» και πιάνει τον πατέρα του από τον ώμο. Ο Μανώλης φώναζε «μπαμπά μπαμπά, ίντα κάνε αυτός μωρέ» και στη συνέχεια έβγαλε το όπλο.

Πάντως οι δικηγόροι των Ξυλούρηδων έκαναν λόγο για μια αναξιόπιστη μάρτυρα.

Η κατάθεσή της διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, καθώς θεωρείται κομβικής σημασίας για την υπόθεση, με το Δικαστήριο να καλείται να αποφανθεί για το εάν η αφαίρεση της ζωής του Ξυλούρη ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία ή έγινε σε βρασμό ψυχικής ορμής, ως αντεκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Στα Δικαστήρια Χανίων υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία ενώ τα μέλη των δύο οικογενειών έχουν οριοθετηθεί σε ξεχωριστές αυλές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook