Χανιά | Μπαλωμενάκης για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι: «Έργο – σύμβολο της νέας εποχής…» | Video

χανιά-μπαλωμενάκης-για-το-νέο-αεροδρό-548596

Με ευρεία συναίνεση κυρώθηκε τη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Βουλευτής Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε μια εκκρεμότητα 15 ετών τουλάχιστον. «Η κρίση» , τόνισε, «είχε επίδραση στην καθυστέρηση, πλην όμως είναι αδιαμφισβήτητο ότι η σημερινή Κυβέρνηση εν μέσω οικονομικών δυσκολιών, επίσης, σχεδίασε και υλοποίησε την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, που οδήγησαν στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης».

«Την ίδια ισχυρή πολιτική βούληση επέδειξε η Κυβέρνηση και για τα άλλα μεγάλα έργα στη Κρήτη που επίσης πέρασαν σε φάση υλοποίησης, όπως και ενδεικτικά ο νέος Β.Ο.Α.Κ. και η ηλεκτρική διασύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.»

Ο Βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε επίσης στις χωροταξικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του έργου και αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες αλλά και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται. Ιδιαίτερη σημασία είχε η επισήμανσή του προς τον παριστάμενο Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ότι η κατασκευή νέου αεροδρομίου στο Καστέλι φέρνει στην πρώτη γραμμή την ανάγκη να επιταχυνθεί η δημιουργία σύγχρονης οδικής σύνδεσης από τη Σούδα προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Η ανάγκη προκύπτει από την απομάκρυνση του αεροδρομίου του νομού Ηρακλείου από το Νομό Ρεθύμνης τουλάχιστον κατά μισή ώρα διαδρομής, γεγονός που θα αυξήσει τις μετακινήσεις των κατοίκων του γειτονικού νομού δια μέσου  του αεροδρομίου στο  Ακρωτήρι.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook