Χανιά | «Μπαίνουν» στο Ναύσταθμο φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης

χανιά-μπαίνουν-στο-ναύσταθμο-φοιτη-777419

Η γνώση του ΤΕΙ Κρήτης είναι πολύτιμη για το Πολεμικό Ναυτικό, όπως επισήμαναν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών, που βρέθηκαν σήμερα στο Ναύσταθμο στη Σούδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τους, το οποίο δημιουργεί πολύπλευρες δυνατότητες προοπτικές.

Μέσω της συμφωνίας, που υπεγράφη παρουσία του πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, Νίκου Κατσαράκη, του αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Νικόλαου Καφέτση και του διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, αρχιπλοιάρχου Γιώργου Αγραφιώτη, φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στους χώρους και στις διαδικασίες του Ναυστάθμου, ενώ οι γνώσεις τους θα αξιοποιηθούν με ποικίλους τρόπους προς την ανάπτυξη των δομών και των συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης, το μνημόνιο «αφορά εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, κοινές του ΤΕΙ Κρήτης και του Πολεμικού Ναυτικού. Έχουμε μία συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια με το Ναύσταθμο Κρήτης σε αντικείμενα που αφορούν τεχνολογία μετρήσεων, θέματα ηλεκτρονικής, μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας.

Όλα αυτά τα αντικείμενα τα θεραπεύει το ΤΕΙ Κρήτης, άρα αποφασίσαμε από κοινού με το Ναύσταθμο ένα μνημόνιο συνεργασίας που αφορά τόσο την εκπαίδευση, όσο και την έρευνα πάνω σε αυτά τα αντικείμενα. Σκοπεύουμε να έχουμε λοιπόν εκπαιδευτικές δράσεις, κατάρτισης, σεμιναρίων και επίσης κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που θα προωθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στα αντικείμενα που απασχολούν το Πολεμικό Ναυτικό και θεραπεύει το ΤΕΙ.Θα δούμε φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Ναύσταθμο Κρήτης, κάτι που ήδη συμβαίνει σε ένα βαθμό. Υπάρχει συνεργασία με το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά. Θέλουμε αυτή η συνεργασία να επεκταθεί. Επίσης θα δούμε τις δυνατότητες που έχουμε για την υποβολή ηλεκτρονικών προγραμμάτων, τόσο στο ΕΣΠΑ, αλλά και από άλλους πόρους. Τα αντικείμενα που θεραπεύουμε έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους φοιτητές και το Ναύσταθμο, όπως η ρομποτική, η τηλεμετρία, η τεχνολογία μετρήσεων κλπ και νομίζουμε οτι το σύμφωνο συνεργασίας θα είναι προς όφελος όλων.»

Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Καφέτσης επισήμανε οτι η σημερινή υπογραφή θα αποβεί ιδιαίτερα επωφελής και για τους δύο:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που βρίσκομαι σήμερα στο Ναύσταθμο, για την προώθηση των νέων τεχνολογικών τάσεων.

Για το Πολεμικό Ναυτικό το σημερινό μνημόνιο είναι μια ευκαιρία συνεργασίας με το χώρο όπου παράγονται και καλλιεργούνται νέες ιδέες, αποβλέπουμε σε μία συνεργασία που θα αποφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές.

Επειδή ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο, μια συνεργασία σαν κι αυτή θα βοηθήσει να βρεθούν λύσεις σε τομείς όπως τα εξοπλιστικά συστήματα.

Το ΤΕΙ συνεργαζόμενο με εμάς θα μπορέσει να πλησιάσει συστήματα και δομές που χρησιμοποιούμε εμείς, αλλά κι εμείς την γνώση που κατέχει το ΤΕΙ στις νέες τεχνολογίες.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook