Χανιά | Μουσικοθεατρική παράσταση και δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών στο Youca

χανιά-μουσικοθεατρική-παράσταση-και-934859

Ο Σύλλογος Κατ-art-ι από το Ρέθυμνο και τα Μουσικά Παραμύθια σας προσκαλούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Περί ορέξεως… «:

Μύθοι και ιστορίες που έχουν να κάνουν με φαγητά νόστιμα και θρεπτικά, διατροφικές συνήθειες και μεγάλες φαγωμάρες!!! «Λύκος ο δοκιμαστής» και » Ο Μπάρμπα-Λαδής»-μια ιστορία για το ελαιόλαδο-και πολλά τραγούδια με τα παιδιά να κρατάν το ρυθμό και να δοκιμάζουν περίεργα όργανα.

Και στο τέλος θα ανακαλύψουν όλοι πώς θα μεταμορφωθεί ένα λαχανικό σε…μουσικό όργανο που παίζει μελωδίες!!!!

Στην συνεχεια τα παιδιά θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο ζυμώματος: Γινόμαστε μάγειρες και φουρνάρηδες, ζυμώνουμε χρωματιστά ψωμιά, φτιάχνουμε ένα δράκο και τα στολίζουμε όλα με φυσικά υλικά από την κουζίνα!

Αφήγηση-Μουσική-Εμψύχωση: Άλκης Πασχαλίδης

Πληροφορίες:

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3+
Διάρκεια παραστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά
Youca: Καραϊσκάκη 76, Χανιά
Ώρα: 11:30
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ, μειωμένο 6 ευρώ
Τηλ κρατήσεων: 698 2908 433

Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση λόγο περιορισμένου αριθμού θέσεων στο εργαστήρι

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Κατ-art-ι

Στη ζωή μας ανοίξαμε διάπλατα τα φτερά μας και ταξιδέψαμε σε πολλές παιδικές φωλιές. Έχουμε τραγουδήσει τις ιστορίες μας σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού Ρεθύμνου, των Χανιών, του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου, καθώς και σε γειτονιές, σε πλατείες και χωριά (Κυριάνα, Αρμένοι, Κούφη, Επισκοπή, Αργυρούπολη, Μαργαρίτες, Πλακιά, Αποστόλους, Εσταυρωμένο, Ρουσοσπίτι, Άδελε, Ροδάκινο, Ζωνιανά κ.α.).

Έχουμε πάρει μέρος στο 23ο και στο 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, στην 1η γιορτή παραμυθιών στο Αμάρι, στα 3 Θεματικά Φεστιβάλ Παιδικής Δημιουργικότητας των Συλλόγων Κούφης και Αργυρούπολης, 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, στο Ηράκλειο στην εκδήλωση της Βικελαίας Βιβλιοθήκης στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου.

Το καλοκαίρι του 2012 περάσαμε τα σύνορα της Κρήτης, μιας και ήμασταν προσκεκλημένοι από τη δημόσια βιβλιοθήκη της Βέροιας για δύο εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2012 ξεκινήσαμε μια συνεργασία με τη δημόσια βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου με τα «Ταξίδια Πολιτισμού στη Βιβλιοθήκη».

Το καλοκαίρι του 2013 και 2015 παρουσιάσαμε τα παραμύθια μας στο 4ο και 7ο Φεστιβάλ του Μουσικού Λαβυρίνθου στο Χουδέτσι Ηρακλείου to 2013 και 2016 αντίστοιχα. Το Νοέμβρη του 2012 παρουσιάσαμε τις ιστορίες από τον «Κύκλο της Κλωστής» στην Εθνική Βιβλιοθήκη στην Αθήνα και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα σε 10 σχολεία των Αθηνών.

Τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ μπήκαν επίσης στη φιλόξενη αγκαλιά θεατρικών και εικαστικών χώρων (Αίθουσα ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ όλο το 2010-2011, ΠΟΛΥ-ΤΕΧΝΕΙΟ, Μουσικό Καφέ ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ και Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά, «Άπειρο», Α3 και πύλη Vitouri στο Ηράκλειο)

Το φθινόπωρο του 2011 τραγουδήσαμε ραδιοφωνικά διάφορα παραμύθια μας μέσα από την ΕΡΑ Χανιών και παρουσιάσαμε εκπομπές με θέματα καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά. Επίσης κάναμε εισήγηση για τα παραμύθια και τη μουσική στην ημερίδα της Ά βάθμιας Χανιών με θέμα «Από την ηχορρύπανση στην ακουστική οικολογία» και στη διημερίδα της Ά βάθμιας και ΄Β βάθμιας Ρεθύμνου «Ο πολιτισμός στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση των τεχνών: παραδείγματα και μέθοδοι».

Παρουσίαση και εισήγηση για τα παραμύθια και τη μουσική πραγματοποιήσαμε και στην ημερίδα του διδασκαλείου του παιδαγωγικού στο Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο με θέμα «Η Τέχνη Στην Τάξη».

Tα Μουσικά Παραμύθια τη χρονιά 2012-2013 εμψυχώσαμε 2 επιμορφωτικά εργαστήρια-σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με την Άβάθμια Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Το πρώτο στο Ηράκλειο με θέμα τη διαθεματική προσέγγιση στον κύκλο της κλωστής και το δεύτερο στο Ρέθυμνο με θέμα τον προφορικό λόγο.

Επίσης, το 2014 συντονίσαμε βιωματικό εργαστήριο για τον προφορικό λόγο στα Χανιά, ενώ το 2015 ένα βιωματικό εργαστήριο για τους νηπιαγωγούς του Ηρακλείου με θέμα τη μουσική στο νηπιαγωγείο μέσω του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεοτοκόπουλος. Το χειμώνα του 2016 με τον ίδιο σύλλογο εμψυχώσαμε ένα ακόμη βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με θέμα τα Χριστούγεννα και τη μουσική.

Το 2018 τα Μουσικά Παραμύθια παρουσίασαν προγράμματά τους στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο νηπιαγωγείο Δελασσάλ, στο εργαστήριο Hehe-art, στο ωδείο Ω2, στο Spectral, στο My Spot και αλλού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook