Χανιά | Μουσική σύμπραξη Ελλάδας – Σουηδίας στην Καθολική Εκκλησία

χανιά-μουσική-σύμπραξη-ελλάδας-σουη-868006

Η μουσική είναι η γλώσσα που δεν γνωρίζει σύνορα, είναι η γλώσσα της ψυχής που ενώνει τους λαούς της υφηλίου. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η μουσική σύμπραξη των δύο παιδικών χορωδιών της St. Κatarina της Στοκχόλμης και του παιδικού τμήματος της χορωδίας του Δ. Χανίων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/5/2019 στην Καθολική Εκκλησία των Χανίων στις 8:30 μ.μ. Η χορωδία της St. Κatarina τελεί υπό τη διεύθυνση της Emelie Power ενώ το παιδικό τμήμα της χορωδίας του Δ. Χανίων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Περάκη και Γεωργίου Καλούτση. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκκλησιαστική και κοσμική μουσική.

Η χορωδία της St. Katarina ιδρύθηκε το 1969 από τον Lars-Ewe Nilsson στην εκκλησία της St. Katarina στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το φθινόπωρο του 2019 θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της. Απαρτίζεται από κορίτσια 10-16 χρονών που δίνουν κονσέρτα τόσο σε εκκλησίες όσο και σε μεγάλες αίθουσες της Στοκχόλμης. Στις 13 Δεκεμβρίου κάθε έτους η χορωδία συμμετέχει στη σημαντική θρησκευτική γιορτή στη μνήμη της Santa Lucia. Σύμφωνα με την σκανδιναβική παράδοση, είναι η γιορτή του φωτός σε μια εποχή του χρόνου όπου βασιλεύει το σκοτάδι (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο η 13η Δεκεμβρίου είναι η μικρότερη μέρα του χρόνου) και ισοδυναμεί με την έναρξη του δωδεκαήμερου των γιορτών μέχρι τα Χριστούγεννα. Η Emelie Power έχει τη διεύθυνση της χορωδίας από το 2016.

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Χανίων ιδρύθηκε το 2004 κατόπιν πρότασης του τότε Δ/ντού του Καλλιτεχνικού Γραφείου του Δήμου, Νίκου Περάκη. Διευθυντής της χορωδίας ορίστηκε ο Γιώργος Καλούτσης και πιανίστας ο Νίκος Περάκης. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η λειτουργία της ανεστάλη.

Από το 2015 τελεί υπό την αιγίδα του Δ. Χανίων και συνεχίζει την παράδοση του «Μουσικού Θεάτρου». Σήμερα αριθμεί περίπου 100 μέλη και αποτελείται από δύο τμήματα το παιδικό με παιδιάς έως 12 ετών και το εφηβικό με παιδιά από 13-18 ετών.

Στο διάστημα αυτό έχει ανεβάσει τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «Σουγιούλ μία Οπερέτα», «Λιλιπούπολη»& «Δαυίδ». Στις 8 & 9 Ιουνίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο της Αρίστης Συντυχάκη και του Νίκου Περάκη υπό τη διεύθυνση του τελευταίου » Αστρογέννητος», ενώ στις 6 & 7 Ιουλίου το ‘Love me Do- Beatles» σε λιμπρέτο των Πολυχρόνη Κουτσάκη και Γεωργίου Καλούτση υπό τη διεύθυνση του τελευταίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook