Χανιά | Μουσική πανδαισία με παραδοσιακούς ήχους στη Σούδα | Photos

Την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουλίου στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου στην Κάτω Σούδα, πραγματοποιήθηκε μια θαυμάσια μουσική εκδήλωση από την Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», υπό την διεύθυνση του μουσικολογιοτάτου χοράρχη και εκπαιδευτικού μουσικού κ. Ιωάννου Καστρινάκη.

Η χορωδία απέδωσε αριστοτεχνικά και με υποδειγματική δεξιοτεχνία παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή της βόρειας Ελλάδας και της Μικράς Ασίας:
1. Μια Σμυρνιά στο παραθύρι, συρτός καλαματιανός Σμύρνης, ήχος β.
2. Κυρά μ’ κι αρχοντοπούλα, Κυζίκου Μ. Ασίας, ήχος α.
3. Γιωργίτσα, Αλάτσατα Ερυθραίας, Καρσιλαμάς, ήχος πλ. α.
4. Καλώς ανταμωθήκαμε, Μ. Ασίας, ήχος α.
5. Εμένα με το είπανε, Πολίτικο συρτοχασάπικο, ήχος πλ. β.
6. Από τα γλυκά σου μάτια, ζεμπέκικος Ερυθραίας, ήχος πλ. β.
7. Λεν ήρθι Μαής κι η Άνοιξη, Θράκης , ήχος πλ. δ.
8. Απάνω στην τριανταφυλλιά, γάμου Χαλκιδικής, ήχος α.
9. Το καραβάκι, Προποντίδος, ήχος δ – παραμεσάζων. Για περισσότερο από μία ώρα η χορωδία μάγεψε κυριολεκτικά τους παρευρισκομένους, προσφέροντας στο φιλόμουσο ακροατήριο μια αξέχαστη εμπειρία ζωντανής ακρόασης, το οποίο παραληρούσε σε κλίμα εκστασιασμού.

Την απόλυτα πετυχημένη αυτή μουσική εκδήλωση, τόσο από πλευράς προσελεύσεως κοινού, όσο και από πλευράς ποιότητας, διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Σούδας, που από το 2014 συμμετέχει ενεργά μέσα στα πλαίσια των μουσικών καλοκαιρινών εκδηλώσεων της τοπικής κοινότητας Σούδας και προσφέρει στο φιλόμουσο κοινό της Σούδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής τέτοιου είδους συναυλίες.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της εκδήλωσης εξέφρασαν θερμά συγχαρητήρια στον καταξιωμένο χοράρχη και δασκάλο της Βυζαντινής Μουσικής, κ. Ιωάννη Καστρινάκη, στους μουσικούς και στα μέλη της Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης», καθώς επίσης και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Σούδας.

zarpanews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ