Χανιά | «Μνήμη, καταλλαγή και δημιουργική συνύπαρξη» – Διαδικτυακή εκδήλωση για την ΟΑΚ

χανιά-μνήμη-καταλλαγή-και-δημιουργι-1538366

Η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο: «Μνήμη, καταλλαγή και δημιουργική συνύπαρξη», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η γένεση, η ανάπτυξη και οι προοπτικές της, ενώ  παράλληλα τιμήθηκε και ο Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας κατά τα πρώτα 40 χρόνια της λειτουργίας της, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Παπαδερός.

Την Εισαγωγή – Συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κα Ευτυχία Όλοφσον – Σαβιολάκη, ενώ Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, ο Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Φασουλάκης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Prof. Konrad Raiser.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Αλέξανδρου Παπαδερού και στο έργο της Ακαδημίας τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της με τη συνεργασία των Κρητικών Συλλόγων και όχι μόνο. Επίσης, έγινε αναφορά για τη σημασία των ιστορικών Μνημείων της Μάχης της Κρήτης από τους: Δρ. Αλέξανδρο Παπαδερό, Πρόεδρο της Εταιρείας Ίδρυσης και Διοίκησης του Μουσείου της Μάχης της Κρήτης της Κατοχής και της Αντίστασης,  Κωνσταντίνο Μαμαλάκη, Ιστορικό Ερευνητή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και Prof. Ulrich Moennig, Καθηγητή Βυζαντινολογίας και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Τη μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του καναλιού “Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης” στο Youtube.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook