Χανιά | Μήπως να το σουλουπώναμε λίγο, δίπλα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο; | Photos

χανιά-μήπως-να-το-σουλουπώναμε-λίγο-δ-1443875

Εξαιρετικό το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, σύγχρονο και με ενδιαφέροντα εκθέματα.

Λίγα μέτρα παρακάτω όμως, στον τοίχο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αλλά και τον τοίχο του κήπου της Αγίας Μαγδαληνής υπάρχουν γκράφιτι, πεσμένοι σοβάδες και διάφορα συνθήματα.

Με δεδομένο ότι το μουσείο θα προσελκύει επισκέψεις από ντόπιους και επισκέπτες, θα είχε νόημα να επανέλθουν οι τοίχοι σε μια καθαρή και ευπρεπή κατάσταση.

Έστω για λίγο…zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Μήπως να το σουλουπώναμε λίγο, δίπλα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο; | Photos

  1. «Μπάτσοι παντού» γράφει το πρώτο σύνθημα…

    Δυστυχώς δεν έχει μπάτσους πουθενά τα βράδια για αυτό έχουν κάνει τα Χανιά μπουρδ@λο….

    Αλλά δεν έχει να κάνει με την αστυνόμευση κτλ…έχει να κάνει με τους ανθρώπους.

    Πας 60 χλμ πιο πέρα στο Ρέθυμνο όλα καθαρά μαζεμένα και πιο χαρούμενα…

    Στα Χανιά είναι όλοι εναντίον όλων ..
    Έχει και την ποντικοφωλια της Ρόζα που μαζεύει κάθε λογής. …άντε μην πω

    1. Ναι ναι, πας Ρέθυμνο, όλα όμορφα και μαζεμένα και αναρωτιέσαι αν θα γυρίσεις με δυο πόδια και δυο χέρια στα Χανιά!

      Ότι η Ρόζα πείραξε ποτέ κάποιον ας πούμε…

  2. Μακάρι τα γκράφιτι να ήταν το μοναδικό πρόβλημα στην συνοικία. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή και αν δεν γίνουν άμεσες παρεμβάσεις η περιοχή θα υποβαθμιστεί και θα μετατραπεί σε έναν ανεξέλεγκτο χώρος στάθμευσης.
    Θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα μια πολιτική ανάσχεσης της χρήσης του αυτοκινήτου με δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και δημιουργίας χώρων πρασίνου και ανάδειξης των ιστορικών μνημείων
    Το θέμα είναι να υπάρχει η απαραίτητη θέληση προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή όπως της αρμόζει με απόλυτο σεβασμό στην διατήρηση του αρχιτεκτονικού προφιλ της.
    Η οδός Δαγκλή λόγου χάριν θα μπορούσε να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη μονοδρόμηση της οδού με κατεύθυνση προς την οικία του Ελ. Βενιζέλου.
    Λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει να υπάρχουν και τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις με κοινωνική ευαισθησία κάτι το οποίο στα Χανιά δεν υφίσταται σε μεγάλο ποσοστό.
    Στο Ρέθυμνο δεν άλλαξε η νοοτροπία από την μια μέρα στην άλλη. Οι Ρεθυμνιώτες συνειδητοποίησαν την θεαματική βελτίωση που επέφεραν τα έργα προσβασιμότητας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και προσαρμόστηκαν ανάλογα.
    Όταν οι οδηγοί απολαμβάνουν ένα τέτοιο περιβάλλον θα δώσουν και προτεραιότητα στους πεζούς στις διαβάσεις.

  3. Αρχαία είναι και τα γκράφιτι των φωτογραφιών έξω από το 9ο. Δημοτικό Σχολείο της Χαλέπας και παραδίπλα σε αυτό. Οπότε, ταιριάζουν και με τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Για τη δημιουργία της υπαίθριας αυτής έκθεσης «έργων τέχνης» φρόντισαν εδώ και πάνω από 10 χρόνια έως σήμερα 2 πρώην και φυσικά και ο νυν Δήμαρχος Χανίων, αφού κανείς τους δεν μερίμνησε να αγοραστεί 1 λίτρο καθαριστικό υγρό, ένα 16κιλο δοχείο λευκό πλαστικό χρώμα και ένα ρολό βαφής αλλά και να ανατεθεί η εργασία σε 1 εργάτη από τα επιδοτούμενα προγράμματα, δωρεάν εργασία δηλαδή.

    Όλη η ντροπή είναι των μονίμων κατοίκων της Χαλέπας. Ας θαυμάζουν αυτό που νομίζουν ότι τους αξίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook