Χανιά | «Μίνωος Ζομπανάκη» και επίσημα ο κεντρικός δρόμος των Καλυβών

χανιά-μίνωος-ζομπανάκη-και-επίσημα-968206

Το όνομα του Μίνωα Ζομπανάκη πήρε ο κεντρικός δρόμος των Καλυβών, ένα χρόνο μετά την απώλεια του δημοφιλούς και αγαπητού οικονομολόγου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν φορείς και πλήθος κόσμου, ενώ προηγουμένως είχε τελεστεί το μνημόσυνο.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της ονοματοδοσίας, ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σημείωσε ότι «η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη από πρότυπα, από ανθρώπους οι οποίοι σηματοδότησαν με την πορεία της ζωής τους κι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. Ένας από αυτούς ήταν και ο μακαριστός Μίνωας Ζομπανάκης. Μικρός έφυγε από το όμορφο χωριό των Καλυβών προκειμένου να κατακτήσει το παγκόσμιο στερέωμα ως ένας επιφανής οικονομολόγος και να δώσει το δικό του στίγμα για το πώς πρέπει κανείς να πορεύεται στη ζωή του και πως ο καθένας από εμάς θα μπορέσει να δώσει τα δικά του διδάγματα στην πεζή καθημερινότητα την οποία ζούμε και που δυστυχώς προσπαθούν και δια των Μ.Μ.Ε. να μας λανσάρουν ως πρότυπα έκφυλα άτομα και όχι εκείνους που σηματοδοτούν πορείες ζωής.

Σήμερα λοιπόν, υλοποιήσαμε τις ομόφωνες αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας Καλυβών και του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από εισήγηση μου δίδοντας το ονοματεπώνυμο του Μίνωα Ζομπανάκη ενός επιφανή οικονομολόγου στον κεντρικό δρόμο των Καλυβών από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι τον ποταμό Ξυδά για να μείνει το όνομα του στο διηνεκές ώστε να αναζητούν και να μαθαίνουν οι νεότεροι και οι επόμενες γενιές ποιος ήταν ο Μίνως Ζομπανάκης».zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook