Χανιά | Μηχανοκίνητη πορεία για τις υποβαθμίσεις των σχολείων – «Tα παιδιά μας βλέπουν το μέλλον τους με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα» | Video + Photos

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Χανιά ενάντια στην υποβάθμιση των σχολικών μονάδων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης γονείς και κηδεμόνες από τα σχολεία της Καντάνου και Σκινέ-Φουρνέ.

«Είμαστε αποφασισμένοι, δεν κουραζόμαστε» δηλώνουν οι γονείς από τα δημοτικά σχολεία Καντάνου και Σκινέ Φουρνέ, με το πρώτο τελικά να υποβαθμίζεται σε 4θέσιο λόγω έλλειψης 5ης εκπαιδευτικού λόγω μακροχρόνιας άδειας όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου Βασιλική Αντωνογιαννάκη.

«Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να βλέπουν το μέλλον τους με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα», δηλώνει κατηγορηματικά ο Μπικακης Μιχάλης αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καντανου Σέλινου, επαναφέροντας πάλι στο προσκήνιο τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την μη υποβάθμιση των σχολείων στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στο πλευρό τους βρίσκεται η Ένωση Γονέων Χανίων και η Ένωση Γονέων Κρήτης, δηλώνοντας δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις κάνοντας μάλιστα και κάλεσμα σε όλους τους γονείς των Χανίων να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Από τη μεριά του, ο κ. Αλέκος Μαρινάκης Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρθηκε κι εκείνος πως τάσσεται στον αγώνα των γονέων, ενώ αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου του ζητήθηκε να αποχωρήσει.

Την Παρασκευή αναμένεται οι γονείς να μεταβούν στο Ηράκλειο με σκοπό να συναντήσουν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ