Χανιά | Μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων στην εφορία – Έλεγχοι στην είσοδο του κτιρίου | Photos

χανιά-μηχάνημα-ανίχνευσης-μετάλλων-σ-1166260

Μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, όπως εκείνα που υπάρχουν στα αεροδρόμια, έχει τοποθετηθεί εδώ και μια εβδομάδα στην είσοδο της ΔΟΥ Χανίων, με τους επισκέπτες της εφορίας να είναι υποχρεωμένοι να περνούν από αυτό, όταν επισκέπτονται την υπηρεσία.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τέτοια μηχανήματα στις εφορίες πανελλαδικά, έπειτα από την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που είχε συμβεί το καλοκαίρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Και στα Χανιά το 2013 είχε σημειωθεί περιστατικό όταν γυναίκα είχε εισβάλει στην εφορία με μπαλτά, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

Έτσι, πλέον στην είσοδο υπάρχει το μηχάνημα, μαζί με υπάλληλο σεκιούριτι που υπήρχε και πριν αλλά πλέον κατευθύνει τους πολίτες και τους μετράει και τη θερμοκρασία με το ειδικό θερμόμετρο – κορονοϊός γαρ.

Όμως, μπορεί το υπουργείο να μερίμνησε να βάλει το μηχάνημα για τους πολίτες, αλλά έκανε… μισές δουλειές. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, δεν υπάρχει μηχάνημα ελέγχου αποσκευών για τις τσάντες, τις οποίες οι πολίτες απλά αφήνουν στον πλαστικό κάδο και τις ξαναπαίρνουν, αφού περάσουν την πύλη.

Κι αν ο μπαλτάς – ή, ακόμα χειρότερα, ένα πιστόλι – κρύβεται στην τσάντα;

Κατανοητό ότι ένα τέτοιο μηχάνημα είναι ογκώδες και μπορεί να χρειάζεται σημαντική παρέμβαση στην είσοδο για να τοποθετηθεί. Αλλά, αν το ζητούμενο είναι η ασφάλεια, ποιο το νόημα να ελέγχεται ο επισκέπτης και να μην ελέγχεται αυτό που κρατάει μαζί του;

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων στην εφορία – Έλεγχοι στην είσοδο του κτιρίου | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook