Χανιά | Μετρούν τους μετανάστες στην Παλαιόχωρα – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι | Video + Photos

χανιά-μετρούν-τους-μετανάστες-στην-πα-1573090

Στο πλοίο «Σαμαριά» στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκονται όλοι οι μετανάστες που διασώθηκαν νότια της Κρήτης πριν από δυο ημέρες (δείτε ΕΔΩ).

Ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού αλλά και της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο, καθώς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η διαδικασία επίσημης καταμέτρησής τους, ώστε να εξακριβωθεί ο τελικός αριθμός και να αποσαφηνιστεί από ποια χώρα προέρχεται ο καθένας, μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία.

Η πλειοψηφία των μεταναστών πάντως είναι νεαροί άνδρες, ενώ οι γυναίκες με παιδιά υπολογίζονται ανεπίσημα σε περίπου 40 άτομα.

Την Τετάρτη, στους μετανάστες χορηγήθηκαν κουβέρτες και είδη υγιεινής, μαζί με ρούχα και παπούτσια με μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για τους πρόσφυγες, αλλά και του δήμου Καντάνου-Σελίνου. Ωστόσο, ακόμα και μετά από αυτή τη βοήθεια, έχουν μείνει άνθρωποι χωρίς παπούτσια και με ακατάλληλα ρούχα.

Ένας 19χρονος νοσηλεύεται στη Β’ Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων με πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας, ενώ άλλοι δυο αναμένεται να πάρουν εξιτήριο σήμερα, καθώς τα προβλήματα υγείας που είχαν, αντιμετωπίστηκαν.

Θετική εξέλιξη υπήρξε για την υγεια ενός 15χρονου που ειχε μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ λογω διαβητολογικου προβλήματος. Ο νεαρός βγήκε απο τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται στην παιδιατρικη κλινική του νοσοκομείου.

Το πλοίο πάντως δεν θεωρείται κατάλληλο για να φιλοξενηθεί τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων και θεωρείται επιβεβλημένο ότι οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook