Χανιά | Μέτρα στήριξης ζητάει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εστίασης

χανιά-μέτρα-στήριξης-ζητάει-με-ανακοί-1014421

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει –επαρκή- μέτρα οικονομικής στήριξης για τους συναδέλφους μας των οποίων η επιβίωσή τους κρίνεται μέρα με την μέρα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εστιάσης Χανίων, με αφορμή των κλείσιμο των καταστημάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε όλοι με ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό COVID-19 στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αναμφισβήτητα πρέπει άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου για όλο τον πληθυσμό και ιδιαίτερα για τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρόνια πάσχοντες,

Πρέπει με αίσθημα ευθύνης ο καθένας μας να εφαρμόσει τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνονται από το υπουργείο υγείας και τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, η αποτελεσματικότητα όμως στην αντιμετώπιση της νόσου εξαρτάται πρώτα και κύρια από την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, που πρέπει να είναι με όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα αναγκαία περιστατικά, οι έκτακτες αλλά και οι πάγιες ανάγκες για την δημόσια υγεία.

Σε αυτή τη βάση, χαιρετίζουμε το αίσθημα ευθύνης που έχουν ήδη δείξει οι συνάδελφοί μας στα Χανιά, οι οποίοι καθολικά εφαρμόσαμε  το προληπτικό κλείσιμο των καταστημάτων μας.

Τα  ως τώρα μέτρα ναι μεν  κρίνονται αναγκαία (π.χ. κλείσιμο καταστημάτων) από την άλλη όμως κρίνεται η επιβίωση μεγάλου αριθμού των συναδέλφων μας. Έπειτα από μία από τις χειρότερες χειμερινές περιόδους, με μεγάλη πτώση του τζίρου στα μαγαζιά εστίασης, αναμέναμε τις περιόδους των εορτών και την μετέπειτα τουριστική περίοδο για να «βγάλουμε τα σπασμένα».  Για περισσότερους  συναδέλφους μας τα πράγματα ήταν ήδη τόσο οριακά, που το κλείσιμο των μαγαζιών, έστω και για 2 εβδομάδες, μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή για το μαγαζί τους.

Τόσα χρόνια πληρώνουμε στο κράτος υπέρογκες ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις. Έχει ευθύνη λοιπόν η κυβέρνηση άμεσα να πάρει –επαρκή- μέτρα οικονομικής στήριξης για τους συναδέλφους μας των οποίων η επιβίωσή τους κρίνεται μέρα με την μέρα. Είναι δεδομένο ότι χωρίς τέτοια μέτρα, αρκετοί θα αναγκαστούν να κλείσουν την επιχείρησή τους.

Με βάση τα παραπάνω και ιδιαίτερα για τα μικρά μαγαζιά εστίασης διεκδικούμε:

  • Την απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική μας ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο.
  • Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.
  • Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος μας. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού κλπ
  • Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τις μικροεπιχειρήσεις μας, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά μας είναι το μοναδικό της οικογένειας καθώς και επίδομα ενοικίου επαγγελματικής στέγης.
  • Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν άμεσα στην επιχείρησή τους
  • Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην εκτιναχθούν για μία ακόμα φορά τα χρέη μας.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook