Χανιά | Μέτρα προστασίας διάδοσης κορονοϊού από τον Δήμο Αποκορώνου

χανιά-μέτρα-προστασίας-διάδοσης-κορ-951946

Ο Δήμος Αποκορώνου με ανακοίνωση του και «σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών και αποφάσεων και σε πιστή εφαρμογή των οδηγιών για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

  • Καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και οι επισκέψεις τους στο Δημαρχείο να αποφεύγονται και να επιλέγουν τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές εφαρμογές για την εξυπηρέτησή τους.
  • Η λήψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, των Δ.Σ. των νομικών προσώπων του Δήμου κ.λ.π. θα πραγματοποιείται δια περιφοράς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στην εξαιρετική περίπτωση θεμάτων που απαιτείται δια ζώσης σύγκλιση οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται σε εξωτερικό κοινόχρηστο στεγασμένο χώρο του Δήμου μας.
  • Το προσωπικό καθαριότητας των δομών του Δήμου έχει τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί όποτε και όπου χρειαστεί.
  • Έχουν παρθεί και έχουν τοποθετηθεί οι κατάλληλες συσκευές απολύμανσης χεριών σε κοινόχρηστους χώρους σε υπηρεσίες και δομές του Δήμου μας, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του γιατρού εργασίας, παράλληλα προχωρούμε στην προμήθεια αλκοολούχων αντισηπτικών και απαραίτητων υλικών για τους χώρους εργασίας και το προσωπικό του Δήμου.
  • Δόθηκαν οδηγίες στις σχολικές επιτροπές προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ήτοι απολυμάνσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και παιδικών σταθμών προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απολύμανση.
  • Το Κ.Υ.Βάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ.Αποκορώνου, το Κέντρο Κοινότητας Δ.Αποκορώνου, τα προγράμματα « Βοήθεια Στο Σπίτι» πρ.Δήμου Αρμένων και «Κατ’οίκον Βοήθεια» του Ιδρύματος Αγία Σοφία, σε απόλυτη συνεργασία προσφέρουν, πέραν των υπηρεσιών νοσηλείας, σε ηλικιωμένα, ευπαθή χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον άτομα που παραμένουν στις οικίες τους, επιπλέον στήριξη σε καθημερινή βάση για την αντιμετώπιση της καθημερινότητάς τους.

Ο Δήμος Αποκορώνου θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και σεβασμό να ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες του και θα αναπροσαρμόζει ή θα λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις οδηγίες. Αντιλαμβανόμενοι όλοι τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε συνιστούμε ψυχραιμία, κοινωνική και ατομική υπευθυνότητα.

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook