Χανιά | Μετέτρεψαν σε πολιτιστικό κέντρο το παλιό σχολείο στα Χαιρεθιανά – Πήρε ζωή μετά από 35 χρόνια | Photos

χανιά-μετέτρεψαν-σε-πολιτιστικό-κέντ-1307174

Ως πολιτιστικό κέντρο θα λειτουργεί στο εξής το παλιό δημοτικό σχολείο στα Χαιρεθιανά Κισσάμου, που έκλεισε πριν από 35 ολόκληρα χρόνια, αλλά πλέον, χάρη στις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαιρεθιανών, παίρνει νέα ζωή.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος αναφέρει:

«Στα πλαίσια της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ»

Το πολιτιστικό κέντρο προσφορά του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μυλωνάκη δια μέσου της συζύγου του Νέλλης και της κόρης του Μαρίας προσέφεραν στα Χαιρεθιανά πολλά περισσότερα από ένα πολιτιστικό κέντρο, προσέφεραν ελπίδα και πνοή μεταξύ άλλων. Η ανακαίνιση του σχολείου Χαιρεθιανών προσφέρει έναν πολυχώρο στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου αλλά και στον νομό για ποικίλες εκδηλώσεις, εκθέσεις καθώς και έναν ξενώνα. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Μα πέρα τούτων στα μάτια όλων των κατοίκων έδωσε πίσω το σχολείο τους.

Η εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου ήταν μια σχολική εορτή με τα παιδιά των παλιών μαθητών στου σχολείου Χαιρεθιανών που έκλεισε πριν 35 χρόνια.

Κάτοικοι του χωριού που μαθήτευσαν 60 χρόνια πριν έδωσαν το παρόν, έκατσαν με συγκίνηση στο παλιό τους θρανίο για μία αναμνηστική φωτογραφία, ανέβηκαν στην εξέδρα οπού μαθητούδια και εκείνοι έλεγαν το δικό τους ποίημα.

Συναισθήματα και μνήμες πάρα πολύ έντονες.»zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook