Χανιά | Μετανάστες στο Καστέλι: Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης “βλέπει” το Λιμενικό

Στον ανακριτή για να απολογηθούν μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι φερόμενοι ως διακινητές των μεταναστών που είχαν εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας ανοιχτά της Γραμβούσας (δείτε ΕΔΩ)

Ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστό ότι οι τέσσερις συλληφθέντες ως διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας ανοιχτά της Γραμβούσας, πιθανόν να αποτελούν μέρος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων, εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα:

“Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την διάσωση αλλοδαπών στη Γραμβούσα, την 29-08-2021, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν τέσσερις (04) εκ των τριάντα (30) αλλοδαπών, ηλικίας 40, 27, 31 και 26 ετών, για παράβαση των Ν.3386/2005, Ν3772/2009, Ν.4251/2014 και των άρθρων 187 Π.Κ. (Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης) και 306 Π.Κ. (Έκθεση).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών και από το προανακριτικό υλικό, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε υπό τη διακυβέρνηση του το μηχανοκίνητο λευκό ξύλινο σκάφος και βοηθούς τους ανωτέρω αλλοδαπούς, με το οποίο μετέφεραν τους είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς. Οι προαναφερθέντες συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος και διενεργείται η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.”

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Επικίνδυνη η οδήγηση… Έφτιαξαν τον δρόμο αλλά ξέχασαν την διαγράμμιση
Επόμενο άρθροΈρχεται τελικά και Food Pass για σούπερ μάρκετ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ