Χανιά | Μετά από δύο τροχαία, νεαρός θέλει να τελειώσει την Γ’ Λυκείου και δεν τον αφήνουν

χανιά-μετά-από-δύο-τροχαία-νεαρός-θέλ-1109236
Φωτογραφία αρχείου

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, στοίχησε δύο μήνες από την ζωή του 20χρονου Νικόλα από τα Χανιά, ο οποίος χρειάστηκε να μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι με το τραύμα στο πόδι του, να μην του επιτρέπει τις μετακινήσεις.

Όταν πια ανάρρωσε και επέστρεψε στον χώρο εργασίας του, στις 7 Σεπτεμβρίου ο Νίκος είχε την ατυχία να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ξανά σε τροχαίο με το μηχανάκι του (δείτε εδώ). Ο 20χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο χέρι του καθώς έσπασε τα άκρα του ενώ στο πόδι του τοποθετήθηκαν λάμες.

Αυτό που επιθυμεί, είναι να επιστρέψει στο σχολείο και να τελειώσει την Γ’ Λυκείου. Μία επιθυμία με πολλά εμπόδια όμως.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpanews.gr ο Νίκος, όταν απευθύνθηκε στο σχολείο στο ΕΠΑ.Λ στον Δαίδαλο, προκειμένου να δηλώσει την μετεγγραφή του σε πρωϊνά μαθήματα, από τα βραδινά που ήδη παρακολουθούσε η απάντηση που έλαβε είναι πως όλες οι θέσεις, έχουν καλυφθεί.

Ο Νίκος, τους εξήγησε πως αδυνατεί να παραστεί στα βραδινά μαθήματα καθώς δεν έχει πλέον την αυτονομία να μετακινηθεί μόνος του και πως η συγκοινωνία – με την οποία θα πηγαίνει στο σχολείο – σταματά στις 8 το βράδυ, ενώ τα μαθήματα τελειώνουν στις 11.

Η απάντηση από την Β’ βάθμια εκπαίδευση ήταν να πάρει μεταγραφή στο σχολείο του Πλατανιά, αλλιώς… «Από του χρόνου»

«Κουτσαίνω, δεν μπορώ να οδηγήσω, δεν μπορώ να κουνήσω το χέρι μου. Είμαι σε άσχημη κατάσταση. Ζήτησα να πάω στο πρωϊνό γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πηγαίνει στο σχολείο, μιας και δεν έχω πλέον μεταφορικό μέσο» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Είναι άδικο το 2021 να θες να πας να τελειώσεις την χρονιά σου, να πάρεις το απολυτήριο και να μην σε αφήνουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα το σχολείο μετά το τροχαίο και ζήτησα βοήθεια από την δευτεροβάθμια και δεν μπορώ να βρω πουθενά το δίκαιο μου. Νιώθω ότι θα χάσω την χρονιά μου και έχω τρελαθεί. Δεν μπορώ να έχω και αυτό το πράγμα στο κεφάλι μου» καταλήγει.

Ο Νίκος θα αργήσει να γίνει καλά. Ήδη έχει πάρει 45 ημέρες αναρρωτική άδεια από τον γιατρό του και πιθανότατά – όπως είπε – θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά, ενώ το πρόβλημά του θα φτάσει μέχρι και στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει το δίκαιο του και να επιστρέψει στο σχολείο.

Φωτογραφίες μετά από το τροχαίο:

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Μετά από δύο τροχαία, νεαρός θέλει να τελειώσει την Γ’ Λυκείου και δεν τον αφήνουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook