Χανιά | Μετά από 12 χρόνια, έπεσαν επιτέλους οι υπογραφές για τον δρόμο Πλάτανος-Σφηνάρι | Photos

χανιά-μετά-από-12-χρόνια-έπεσαν-επιτέλο-483685
φωτογραφία αρχείου, Σφηνάρι Γενάρης 2017

Την υπογραφή της ένταξης στο ΠΕΠ Κρήτης για το έργο της αποκατάστασης του οδικού δικτύου από Πλάτανο έως Σφηνάρι στην Κίσσαμο Χανίων, πραγματοποίησαν το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και αιρετοί από τον Δήμο Κισσάμου.

Η ανακατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή είναι αναγκαία όσο ποτέ, δεδομένου και τις καταστροφές που έχει υποστεί μετά τις τελευταίες κακοκαιρίες, ενώ αφορά συνολικά 7 χιλιόμετρα δρόμου.

Το έργο είχε ξεκινήσει το 2008, με την πρώτη μελέτη να στήνεται επί Νομαρχίας Γρηγόρη Αρχοντάκη και πλέον μετά την ωρίμανση της διαδικασίας, πλέον το έργο εντάσσεται στον σχεδιασμό της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 20.145.000 ευρώ, ενώ εντός του περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις που έχουν γίνει.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης το σημαντικό έργο αυτό γίνεται παράλληλα με την παράκαμψη των Τοπολίων, περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για τη δημιουργία των βιολογικών καθαρισμών σε Γεωργιούπολη και Παλαιόχωρα, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 35.000.000 ευρώ.Για το πόσο διήρκεσε όλη η διαδικασία, ο  κ. Αρναουτάκης τόνισε πως σε τέτοια έργα «υπάρχουν πάντα οι καθυστερήσεις, που οφείλονται στη μη ολοκλήρωση των μελετών που χρειάζονται ή οι αλλαγές που προκύπτουν στην πορεία και δεν είχαν προβλεφθεί. Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι το κάθε έργο να εντάσσεται και να βρίσκεται η χρηματοδότησή του. Σημαντικό είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία με το νομικό πλαίσιο που ισχύει, όπως έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών».Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο μαζί με τα Τοπόλια θα αποτελεί έναν οδικό βρόγχο για όλη την δυτική Κρήτη, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το που γίνει η δημοπράτηση για το έργο, θα έχει ολοκληρωθεί το πολύ εντός ενός με ενάμισι χρόνο.

Το πόσο σημαντικό είναι το έργο για όλη την περιοχή και την ανάπτυξη της, κατέδειξε με την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ με την ευκαιρία απηύθυνε έκκληση για την στήριξη του Δήμου με τεχνικό δυναμικό ώστε να αποκαταστήσει και άλλες περιοχές που έχουν ανάγκη στην περιοχή, αλλά και να απορροφηθούν τα κονδύλια που έχουν εκδοθεί.

Από τη μεριά του ο πρώην Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν το μόνο ώριμο μελετητικά για την οδοποιία, σε όλο τον Νομό Χανίων και αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν, εξέφρασε την αισιοδοξία του για γρήγορη απόδοση στους πολίτες.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Μετά από 12 χρόνια, έπεσαν επιτέλους οι υπογραφές για τον δρόμο Πλάτανος-Σφηνάρι | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook