Χανιά | «Στα κάγκελα» οι μαθητές στα Σφακιά για τις μάσκες

χανιά-στα-κάγκελα-οι-μαθητές-στα-σφα-1107403

Έντονες αντιδράσεις συνάντησε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για χρήση μάσκας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία στα Σφακιά.

Παρόλο που τις προηγούμενες μέρες τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά με απαρτία μαθητών, σήμερα η απουσία τους έγινε αισθητή σε πέντε σχολικά συγκροτήματα, τρία από αυτά νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά.

Η μεγαλύτερη αποχή μαθητών σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Βουβά όπου από τους συνολικά 68 μαθητές εμφανίστηκαν μόλις οι 12. Σ’όλες τις τάξεις γίνεται μάθημα, απλώς ο αριθμός είναι ελάχιστος, περίπου 1-3 μαθητές ανά τάξη σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου στο zarpanews.gr. Ο κ. Βαράνης είχε ενημερωθεί από χθες  άτυπα για την κινητοποίηση, καθώς στους διαδρόμους του σχολείου οι μαθητές έλεγαν χαρακτηριστικά «αύριο έχει απεργία, δεν έχει μάθημα αύριο.» Ο διευθυντής έχει ενημερώσει την Πρωτοβάθμια.

Όσον αφορά το νηπιαγωγείο Ασκύφου από τους δεκαοχτώ μαθητές που φοιτούν συνολικά σήμερα εμφανίστηκαν μόνο επτά σύμφωνα με την διευθύντρια. Η ίδια μάλιστα, δήλωσε στο zarpanews.gr ότι » ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα, θεωρώ ότι τα παιδιά δεν μπορούν να προστατευτούν, είναι πολύ μικρά για να τηρήσουν το μέτρο.» Ακόμη η κ. Ζαροκώστα διευκρίνισε ότι δεν είχε λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους γονείς και θεωρεί πως η διάδοση της κινητοποίησης έγινε από στόμα σε στόμα.

Στο νηπιαγωγείο Πατσιανού η αποχή ήταν επίσης μαζική, καθώς από τα 8 παιδιά που φοιτούν συνολικά, δεν εμφανίστηκε κανένα σήμερα το πρωί. Η διευθύντρια και αναπληρώτρια νηπιαγωγός του σχολείου κ. Πισσαδάκη δεν ήταν ενήμερη για την αποχή, ούτε την περίμενε, καθώς τις προηγούμενες μέρες υπήρχε απαρτία.

Αντίστοιχο μοτίβο παρατηρείται και στο νηπιαγωγείο Βουβά, με μόνο τέσσερις, από τους δώδεκα, μαθητές/ριες να δίνουν τα παρόν σήμερα. Όπως και στις άλλες περιπτώσεις, έτσι και εδώ η διευθύντρια δεν ήταν ενήμερη από πριν, ενώ η Πρωτοβάθμια έχει ενημερωθεί κανονικά.

Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ψαρουδάκη μιλώντας στο zarpanews.gr δήλωσε » Θέλουμε ευθύς εξαρχής ως εκπαιδευτικοί να εξαντλήσουμε κάθε μέσο πειθούς και διαλόγου που υπάρχει».

Τόνισε, ακόμα, ότι είναι διατιθεμένη σήμερα μέχρι το μεσημέρι να πάει στο Δημοτικό Σχολείο Βουβά που υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα για να μιλήσει με τους γονείς και να βρουν τρόπους να τους παρέχουν στήριξη για να καταλάβουν την αναγκαιότητα της μάσκας.

Η ίδια σημείωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον κ. Καρτσωνάκη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, και έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σφακίων, ενώ δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί η αποχή και τις επόμενες μέρες.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Στα κάγκελα» οι μαθητές στα Σφακιά για τις μάσκες

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Σφακιανοί και αντιστέκονται κάπως…στο γενικό ΦΙΜΩΜΑ με τα φίμωτρα Κούλη! Όλοι οι υπόλοιποι του νομού πολίτες….απλά χάπατα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook