Χανιά | Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης! Τι λένε οι εργαζόμενοι

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αποτελεί το αγκάθι για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων σύμφωνα με τα όσα λένε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτά.

Στη σημερινή Παγκρήτια συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού επισημάνθηκε μεταξύ άλλων πως «η υποστελέχωση των νοσοκομείων συνεχίζεται» ενώ έγινε λόγος για χιλιάδες ακάλυπτες οργανικές θέσεις.

Όπως είπε ο κ. Γρηγόρης Κοκοβάκης, Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ διορισμοί στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχουν πέρα από συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και ορισμένου χρόνου και τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον τρόπο αυτό, ενώ ο επίσης Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ κ. Κυριακος Θεοδοσάκης σημείωσε πως αντί για τα κίτρινα γιλέκα θα δούνε τις άσπρες μπλούζες στους δρόμους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στο ίδρυμα με την γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών και στην πρόθεση της διοίκησης πάψει την 24ωρη λειτουργία της μετά από 30 χρόνια.

Ο κ. Μανουσάκης είπε επίσης ότι το Νοσκομείο του Αγίου Νικολάου είναι ένα από τα πιο υποστελεχωμένα της Ελλάδας.

Σε ότι αφορά στο νοσοκομείο των Χανίων ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων κ. Βαρδής Γεωργιακάκης είπε πως το μεγάλο πρόβλημα του ιδρύματος είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιακάκης ανέφερε πως σε πολλές κλινικής η βάρδια γίνεται από ένα νοσηλευτή, ενώ σε ότι αφορά τις οργανικές θέσεις, σε σύνολο 625, καλύπτονται μόλις οι 373.

Σε ότι αφορά στο ιατρικό προσωπικό, όπως είπε ο κ. Γεωργιακάκης η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη.

Τέλος ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων τόνισε πως όταν ο κόσμος ακούει για προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ξέρει πως δεν πρόκειται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά συμβασιούχων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ