Χανιά | Με το… πτυχίο στο χέρι οι νέοι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου | Photos

χανιά-με-το-πτυχίο-στο-χέρι-οι-νέοι-μη-915696

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, για πρώτη φορά στο Συνεδριακό Κέντρο ANEK Lines, η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης και η Τελετή Αναγόρευσης του Γερμανού Prof. Rainer Stegmann σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Ιδρύματος.

Ο φιλόξενος χώρος των εγκαταστάσεων της ΑΝΕΚ Lines ήταν κατάμεστος από 1300 περίπου άτομα, σε αυτή την εξόχως σημαντική στιγμή της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της ακαδημαϊκής ζωής των φοιτητών, μέχρι την… επόμενη.

Περήφανοι Κοσμήτορες και καθηγητές, ευτυχισμένοι απόφοιτοι και απόφοιτες με λαμπερά χαμόγελα, τρισευτυχισμένοι και εμφανώς συγκινημένοι γονείς και συγγενείς με φωτογραφικές μηχανές και ανθοδέσμες στα χέρια, ενθουσιώδεις κολλητές και κολλητοί με πλακάτ, κανονάκια κομφετί και καραμούζες, συνέθεσαν αυτό το όμορφο σκηνικό, δίνοντας έναν… πιο πανηγυρικό χαρακτήρα σε αυτή την ξεχωριστή τελετή.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΚ Lines, Γιώργος Κατσανεβάκης ως επίσημος «οικοδεσπότης» αυτής της τελετής, στο σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παριστάμενους, ευχήθηκε στους πτυχιούχους καλή σταδιοδρομία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πορεία τους πρέπει να είναι πάντα ανοδική. «Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στην σημερινή Τελετή, που φέτος στην ΑΝΕΚ LINES έχουμε για πρώτη φορά την τιμή να φιλοξενούμε. Από το δικό μου μετερίζι, εδώ και χρόνια έχω την χαρά να παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη ενός οράματος, αυτό του Πολυτεχνείου Κρήτης, που έγινε πραγματικότητα, προσφέροντας ουσιαστικά στην κοινωνία μας”. Ο κος Κατσανεβάκης έκλεισε δε το χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες με μία συμβολική μαντινάδα: “Εγώ θα κάνω όνειρα και αλήθεια να μη βγούνε

μου φτάνει που ονειρεύτηκα και όνειρα ας μείνουν”.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Πρύτανη, Καθηγητή κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, που χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μια σημαντική για τους φοιτητές καθώς κλείνει ένας κύκλος στην ζωή τους, αλλά και για τις οικογένειές τους που τους στήριξαν σημαντικά σε μια δύσκολη περίοδο. «Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ για τη ζεστή φιλοξενία που αποδεικνύει έμπρακτα την μέριμνα της για τις μελλοντικές γενιές. Σήμερα η κοινωνία μας υποδέχεται νέους επιστήμονες, νέους ανθρώπους που με την άρτια εκπαίδευση θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο στους κλάδους τους αλλά και για τη χώρα μας».

Η παρουσίαση του έργου και της προσφοράς του τιμώμενου καθηγητή, από τον Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Γιδαράκο.

Ιστορικό χαρακτήρα είχε στη συνέχεια η Τελετή Αναγόρευσης του Γερμανού Prof. Rainer Stegmann σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Ιδρύματος., σε αναγνώριση της προσφοράς του για την προαγωγή της Έρευνας και της Τεχνολογίας, στον τομέα της Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων και διαρκούς υποστήριξης των διδακτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, που για πρώτη ίσως φορά, έγινε μαζί με μία Τελετή Απονομής Διπλωμάτων.Με κάθε επισημότητα έγινε η περιένδυση του τιμώμενου προσώπου, ενός «πραγματικού φίλου και συνεργάτη του Πολυτεχνείου» όπως ειπώθηκε, του κ. Stengman με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Ιδρύματος και επίδοση των τίτλων.Συγκινημένος ο Γερμανός Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος κατά την αντιφώνηση του ευχαρίστησε το Πολυτεχνείο Κρήτης για την τιμή που του έκανε και ευχήθηκε ότι καλύτερο για το μέλλον και τους αφιέρωσε την παρουσίαση της μελέτης του, σχετικά με το περιβάλλον με τίτλο «The Great Transformation».Ακολούθησε η απονομή συνολικά 140 διπλωμάτων στους νέους Μηχανικούς των 5 Σχολών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης: Μηχανικών Παραγωγών και Διοίκησης, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, από τους αντίστοιχους Κοσμήτορες των Σχολών.

Η αυλαία της υπέροχης αυτής εκδήλωσης έπεσε στο φουαγιέ της αίθουσας της ΑΝΕΚ Lines με συγχαρητήρια, ευχές, αγκαλιές, φιλιά, κεράσματα, selfies και τις ομαδικές φωτογραφήσεις των πτυχιούχων, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα φωτογραφικά… ενσταντανέ με τους οικείους τους.

 

 

 

 

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook