Χανιά | Με τα αγροτικά τους οχήματα οι αγρότες στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης για το ασφαλιστικό

Με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης για το ασφαλιστικό οι αγρότες των Χανίων.

Σε ανακοίνωση- κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ, ΒΑΜΟΥ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ, ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ, ΜΥΘΗΜΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙΝΑΣ, ΜΕΣΚΛΩΝ, ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΜΑΤΩΝ, ΕΛΟΥΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΝ TΡΙΤΗ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Κινητοποιούμαστε μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που καταθέτει η κυβέρνηση της Ν.Δ στην Βουλή. Το ασφαλιστικό αφορά την ίδια μας την ζωή. Χιλιάδες αγρότες δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα με τον ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τους αγρότες να είναι στο χωράφι μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρουν μια κατώτατη σύνταξη πτωχοκομείου. Η καινοτομία που εισάγει ο Νόμος Βρούτση είναι η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο.

Επιπλέον συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας:

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΠΡΩΙΜΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ -ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΙΟΕΙΔΗ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε μαζικά και αγωνιστικά την εναντίωση μας απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική που θέλει να μας ξεκληρίσει. Παλεύουμε συντονισμένα μαζί με τους συναδέλφους από την υπόλοιπη Κρήτη, από όλη την Ελλάδα.

Βγαίνουμε στον δρόμο του αγώνα με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μας αυτοκίνητα ενάντια σε μια πολιτική που δίνει όλη την πίτα στους μεγάλους κι εμάς μας πετάει τα ψίχουλα! Ενάντια στις κυβερνήσεις και τους τοπικούς άρχοντες που μας κοροϊδεύουν, μας αγνοούν και μας χτυπάνε με γκλοπ και χημικά! Ενάντια σε εκείνους που “παίζουν” τον ιδρώτα μιας χρονιάς, τις περιουσίες μας, για τα κέρδη τους! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ! Καλούμε τον λαό, τη νεολαία της περιοχής να αγκαλιάσουν τον αγώνα μας! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο λάδι, τα εσπεριδοειδή και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Άμεση πληρωμή στην παράδοση. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομήχανων.
  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν. Να αλλάξει ο κανονισμός για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής. Ειδικά για τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή:
  • Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με ευθύνη του κράτους.
  • Εξασφάλιση την επόμενη χρονιά ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας, ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Όχι στην ανάθεση σε εργολάβους, είτε ιδιώτες είτε δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.
  • Απαλλαγή πληγέντων λόγω καταστροφών από φόρους/χαράτσια (τέλη, άρδευση, κλπ.).
  • Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές.
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 60 για τους αγρότες, 55 για τις αγρότισσες.
  • Όχι στις περικοπές επιδοτήσεων – ενισχύσεων που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αύξηση στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμία ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και αγώνων. Τώρα κατάργηση των “αγροτοδικείων!”

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ