Χανιά | Με ΣΔΙΤ προχωρούν τα φράγματα του Ταυρωνίτη ποταμού

χανιά-με-σδιτ-προχωρούν-τα-φράγματα-το-1290192

Με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα θα προχωρήσουν τα έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης.

Πρόκειται για έργα που αφορούν τα φράγματα Σεμπρωνιώτη και Παπαδιανών με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr,

οι προμελέτες είναι στη φάση της ολοκλήρωσης, ενώ μετά την δημοπράτηση του έργου το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα είναι 3 χρόνια. Ο ιδιώτης, εκτός από την κατασκευή θα αναλάβει και την λειτουργία – συντήρηση των έργων για 30 χρόνια ενώ σημειώνεται ότι δεν θα έχει καμία εμπλοκή στην διαχείριση του νερού. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το κράτος με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Χανίων

Συνάντηση εργασίας για το θέμα είχε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη, παρουσία και Τεχνικών Συμβούλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης, ο Αντιδήμαρχος Υδροάρδευσης του Δήμου Κισάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης, η Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Χανίων κα Μαρία Μυλωνάκη και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο στον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του έργου των Φραγμάτων του ποταμού Ταυρωνίτη και των συνοδών έργων μεταφοράς νερού, όσο και στην αξιοποίησή τους για την κάλυψη υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Με ΣΔΙΤ προχωρούν τα φράγματα του Ταυρωνίτη ποταμού

  1. Μας δουλεύουν χοντρά, τι πάει να πει ΣΔΙΤ που ο Ιδιώτης θα έχει υποχρέωση για 30 χρόνια κατασκευή και συντήρηση αλλά δεν θα έχει εμπλοκή με την διαχείριση του νερού? Αν είναι έτσι γιατί δεν το κάνει δημόσιο το έργο να τελειώνουμε. Θα μπει ο δήμος ή η ΔΕΥΑΒΑ ή όποιος άλλος οργανισμός να μας χρεώνει το νερό χρυσάφι για να αποπληρώνει τον (κολλητό) ιδιώτη. Κάτι σαν «μπροστινός» του ιδιώτη θα είναι δηλαδή η ΔΕΥΑΒΑ ή όποιος άλλος φορέας μας χρεώνει. Αυτή είναι η ιδιωτικοποίηση των νερών έμμεσα αλλά δεν τολμούν να το πουν οι ταγοί που ψηφίσαμε. Δεν βλέπουμε το φράγμα Βαλσαμιωτη που το χρυσοπλήρωσε το κράτος 40 εκατομμύρια, χρειάζεται ακόμα ένα εκατομμύριο για να στεγανοποιηθεί, το έχουν εγκαταλείψει και είναι άχρηστο αλλά θα δώσουμε 100 για νέο φράγμα? Δεν βλέπουμε την κοιτοποίηση του ποταμού Ταυρωνίτη που φαγωθήκαν τα λεφτά πριν φτάσει στην μέση το έργο?
    Δεν βλέπουμε με τις άδειες χρήσης νερού που προσπαθούν να βάλουν χέρι στους ταλαίπωρους που έχουν πηγάδια μόνο και μόνο για να ελέγξουν το νερό και να το ιδιωτικοποιήσουν τελικά?
    Όλα στο όνομα της κλιματολογικής αλλαγής , της πράσινης ανάπτυξης και των …πρασίνων αλόγων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook