Χανιά | Με ρυθμούς χελώνας οι εμβολιασμοί – Τουλάχιστον προχωρούν οι κατ΄οίκον

χανιά-με-ρυθμούς-χελώνας-οι-εμβολιασμ-1266323

Κατακρημνίστηκε ο ρυθμός των εμβολιασμών στα Χανιά το τελευταίο διάστημα, ενώ και στην Ελλάδα συνολικά οι αριθμοί των καθημερινών δόσεων που χορηγούνται έχουν μειωθεί περίπου κατά 70% σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα που είχαμε στα τέλη της άνοιξης.

Έτσι, στις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά στο emvolio.gov.gr, σε όλη τη χώρα είχαν γίνει συνολικά 30.235 εμβολιασμοί, ενώ τον Μάιο υπήρχαν μέρες όταν ξεπερνούσαν τις 100.000.

Στα Χανιά, στις 12 Αυγούστου είχαν γίνει μόλις 554 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 129 ήταν με την πρώτη δόση και οι 439 με τη δεύτερη. Οι πλήρως εμβολιασμένοι σε όλο τον νομό είναι 86.473.

Όσο για την υπόλοιπη Κρήτη, στο Ηράκλειο έχουν πλήρως εμβολιαστεί 148.685 άνθρωποι, στο Ρέθυμνο 40.935 και στο Λασίθι 45.595.

Στον χάρτη εμβολιαστικής κάλυψης αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό από 45,18%  – 49,74% (οι αριθμοί κυμαίνονται γιατί στη δεύτερη περίπτωση συμπεριλαμβάνονται και οι μη μόνιμοι κάτοικοι) επί του πληθυσμού στα Χανιά, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, η μείωση των εμβολιασμών έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή την τελευταία εβδομάδα και αυτό δύσκολα θα αλλάξει το επόμενο διάστημα, καθώς το δεκαήμερο που έρχεται είναι παραδοσιακά το πιο… χαλαρό της χρονιάς και με τον κόσμο να έχει πάει διακοπές, είναι απίθανο να προκύψει αύξηση των εμβολιασμών.

Παρόλα αυτά, για τους υγειονoμικούς των ΚΟΜΥ στα Χανιά δεν υπάρχουν αργίες. Οι ΚΟΜΥ αυτό το διάστημα διενεργούν εμβολιασμούς κατ’ οίκον, ακόμα και εντός της πόλης των Χανίων. Αυτοί αφορούν ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός οικίας λόγω προβλημάτων υγείας. Ο κ. Ντουκάκης απευθύνει έκκληση, όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, να ειδοποιήσουν τους γιατρούς τους, γιατί οι γιατροί είναι εκείνοι που, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, κλείνουν το ραντεβού για τον κατ΄οίκον εμβολιασμό.

Στόχος είναι να μπορούν να κανονιστούν ραντεβού σε κοντινές περιοχές ώστε και οι κινητές μονάδες να διευκολύνονται, και να μη χάνονται δόσεις εμβολίων, καθώς πρέπει να χορηγηθούν γρήγορα μετά το ξεπάγωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος ήταν να φτάσουμε πανελλαδικά επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης στο 70% εντός του καλοκαιριού, πράγμα που προφανώς δεν πρόκειται να γίνει. Αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα, με δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί το 51,58% του πληθυσμού.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Με ρυθμούς χελώνας οι εμβολιασμοί – Τουλάχιστον προχωρούν οι κατ΄οίκον

    1. Ο/Η Όλα έχουν το σκοπό της ελλατωσης του πληθυσμού του πλανήτη, τους φτωχούς θα πεθάνουνε μόνο,μόνο, οι πλούσιοι δεν κάνουν εμβόλια. λέει:

      Φιλε καλλα το λες αλλά από την ανάποδη, ως λαός έχουμε ειδήμονες που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα. Θυμάσαι άλλη ….πανδημία να κάνανε κουμάντο οι πολιτικοί ? Θυμάσαι άλλη πανδημία να εμβολιάζουνε με το ζόρι τους ανθρώπους όπως κάνουμε στα ζώα ?? (σκύλους, γάτες κλπ. ). Πως γίνεται στην χώρα μας με δυο διαφορετικες κοινωνικές φέτες, ντόπιοι και λαθραίοι, να έχουμε στο 1.500.000 λαθραίους και Ρομα ναχουμε 5 θανάτους και σε 8.000.000 (5 φορές πιο πολλοί ) Έλληνες να έχουμε 16.000 θανάτους ??? Και πολύ περισσότερο που οι λαθραίοι δεν φορούνε μάσκα, δεν έχουν λοκνταουν και είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο ?? Μια μέρα όλοι θα καταλαβουν την αλήθεια, πως λόγου φόβου που τους καλλιέργησε η κυβέρνηση και τα κανάλια δέχτηκαν να ανακατέψουνε στο αίμα τους μια χημική ουσία που θα καταστρέψει την φυσική ανοσία τους και σε 5 χρόνια η θα Ε κατάκοιτοι η θαχουνε ΠΕΘΑΝΕΙ. Η αιτία : Να λιγωστεψουνε τον πληθυσμό της γης στη μέση και ισως στο ένα τρίτο. Ούτε το έδαφος μπορεί να μας θρέψει πια (εκτός αν κάψουμε όλα τα δάση ούτε το νερό θα μπορούμε να καθαρίσουμε από τα χημικά, τα λύματα και τα ατομικά απόβλητα με το ρυθμό που αυξάνετε ο πληθυσμός. Απλά έτυχε να ζούμε στην εποχή της ελλατωσης του πληθυσμού.

    1. Καταλάβαμε. Φιλε άστο δεν το χεις, το μυαλό εννοώ, αν δεν μπορείς να καταλάβεις. Καμία σχέση τα εμβόλια με τα πειραματικά χημικά παρασκευάσματα . Συνέχισε στο καφενείο, ισως εκεί να βρεις κάποιον να σε ακούσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook