Χανιά | Με μουσική και δέος η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο για την επέτειο της μάχης της Κρήτης | Video + Photos

Τιμητική μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για την 81η επέτειο της μάχης της Κρήτης.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή και συνεχίστηκε με την ομιλία του Τάσου Σακελλαρόπουλου, υπεύθυνου των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο: «Η Μάχη της Κρήτης, ένα ιστορικό παρατηρητήριο για τις ανατροπές που θα ακολουθήσουν κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου».

«Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της μάχης της Κρήτης με την σημερινή συναυλία. Τιμήσαμε και φέτος την επέτειο αυτής της μοναδικής μάχης στα παγκόσμια πολεμικά χρονικά, όπου ακόμα αποτελεί ενδιαφέρον τον ειδικών και των απογόνων που έρχονται από τα απέραντα του κόσμου, για να δουν το πεδίο μάχης που αγωνίστηκαν οι δικοί τους άνθρωποι» δήλωσε ο κ. Καλογερής. Ο ίδιος τόνισε πως σε περίοδο πολέμου, αυτή η εκδήλωση σηματοδοτεί την ελευθερία, η οποία είναι ακριβή και πρέπει να είμαστε σε θέση πάντα να την υπερασπιστούμε.

Με την σειρά του, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε πως με την σημερινή εκδήλωση αποδίδουμε τη δέουσα τιμή σε όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους. «Πρέπει να δούμε και να αναλάβουμε όλες αυτές τις δράσεις και τις πολιτικές, ώστε να μπορέσουμε αυτή τη μνήμη να την μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές» συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης οι θεατές παρακολούθησαν μια παράσταση από την Στρατιωτική Μουσική της 5ης Α/Μ ΤΑΞ με τα ακόλουθα τραγούδια:

1. Άσμα Ασμάτων
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης / Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης

2. Γιατί να γίνω μάνα
Μουσική: Χρήστος Λεοντής / Στίχοι: Κώστας Βίρβος

3. Έβαλε ο Θεός σημάδι
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος / Στίχοι: Νίκος Γκάτσος

4. Ο Μικρός Στρατιώτης
Μουσική: ΛίνοςΚόκοτος / Στίχοι: Δημήτρης Χριστοδούλου

5. Ήλιος Θεός
Μουσική: Μιχάλης Νικολούδης / Στίχοι: Πάρης Μήτσου

6. Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος / Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης

7. Σαββατόβραδο στην Καισαριανή
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος / Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος

8. Ο Αντώνης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης / Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης

9. Και να αδερφέ μου
Μουσική: Χρήστος Λεοντής / Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ