Χανιά | Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «το πάθος του ορατού» – Μέχρι πότε θα είναι ανοικτή για το κοινό | Photos

χανιά-με-μεγάλη-επιτυχία-τα-εγκαίνια-τ-1454739

“To πάθος του ορατού: Έργα από τη Συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηϊωάννου”

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου, στα εγκαίνια της έκθεσης «Το πάθος του ορατού» από τη συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηϊωάννου, η οποία φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Λάτρεις της τέχνης, μικροί και μεγάλοι, η Πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς έδωσαν το παρών.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022, στη

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Ωράριο λειτουργίας:

• Δευτέρα έως και Σάββατο 10:00 έως 14:00 και 19:00 έως 22:00

• Κυριακή κλειστά

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

Λίγα λόγια για την έκθεση…

104 σύγχρονα έργα ζωγραφικής, 64 σύγχρονων καλλιτεχνών από τη Συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηϊωάννου συνθέτουν το «πάθος του ορατού» την νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανιών που εγκαινιάζεται στις 8 το απόγευμα του Σαββάτου.

Γεμάτη Ελλάδα, καλοκαίρι, χρώματα, η έκθεση είναι δομημένη σε τρία στάδια, στους τρεις ορόφους της Πινακοθήκης με την κορύφωσή της στο παθιασμένο βλέμμα που είναι και το στίγμα αυτής της πλούσιας συλλογής.

Η πλούσια συλλογή του ζεύγους Χατζηιωάννου, που αριθμεί πλέον των 1.200 έργων, επιστρέφει στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια για να γιορτάσει ένα ορόσημο: τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη γέννησή της και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο έναν κύκλο, έτοιμη να ανοίξει έναν επόμενο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook