XANIA

Χανιά | Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Νικολάου στην Σούδα | Photos

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σούδα, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και προσκύνησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό την Κυριακή, στην ακολουθία του Εσπερινού, όπως επίσης και την Δευτέρα 6 του μηνός κατά την ημέρα της γιορτής.

Την ημέρα της εορτής το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:

«Ο άγιος Νικόλαος ήταν άνθρωπος όπως και εμάς. Όμως με τη Χάρη του Θεού και με το προσωπικό αγώνα του καταξιώθηκε να γίνει Πνευματέμφορος, άνθρωπος αρετής, κανόνας πίστεως και θαυματουργός Άγιος. Αξιοποίησε τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός, όχι για αποκλειστικά δικό του όφελος και με ιδιοτέλεια αλλά με αγάπη και τα χρησιμοποίησε για να διακονήσει τον Χριστό και να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Όλα, ότι είχε και κατείχε, υλικά και πνευματικά αγαθά, τα έθεσε στην υπηρεσία του Χριστού, στην διακονία Εκκλησίας και του πλησίον.

Ο Άγιος με την εκούσια πτώχεια του, με τον ασκητικό αγώνα του, με το ταπεινό φρόνημα του αλλά προπαντός με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, που τα ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί, έφθασε στο σημείο ενώ βρίσκονταν στη ζωή να θαυματουργεί. Πέτυχε την αγιότητα και κέρδισε την αιωνιότητα.

Σε όλη του τη ζωή ομολογούσε Χριστό με λόγια και με πράξεις. Ας τον μιμηθούμε κι εμείς έχοντας την ιερή και σεβάσμια μορφή του ως πυξίδα και οδηγό στη ζωή μας».

Στο τέλος της θείας Λειτουργία διαβάστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας η ειδική για τη πανδημία δέηση και έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου γύρω από το Ιερό Ναό.
Παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μιχάλης Τσουπάκης, και εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου μας.

zarpanews.gr

Recent Posts

Ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή 5 Απριλίου

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, ασθενείς και τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο…

4 ώρες ago

Τι λένε τα ζώδια για την Παρασκευή 5 Απριλίου

Για σήμερα είμαστε περισσότερο δοσμένοι σε θέματα που συνδέονται με τις σχέσεις και τις συνεργασίες…

4 ώρες ago

Χανιά | Αυτό με το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια πότε τελειώνει; | Photo

Μακάρι να είχαμε έναν διακόπτη και γυρνώντας τον στην ένδειξη «off» να σταματούσαμε το παρκάρισμα…

5 ώρες ago

Δύο Κρητικές παραλίες στη λίστα με τις πιο γαλάζιες θάλασσες: Η μια είναι στα Χανιά – Δείτε ποια

Εννέα από τις δέκα πιο γαλάζιες θάλασσες στον κόσμο βρίσκονται στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω τροπικούς…

5 ώρες ago

Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης πρότεινε ο Κασσελάκης από τα Χανιά – «Ένα τζάκι αμνηστεύει άλλο τζάκι», είπε για τα Τέμπη | Video

Όλα τα επίπονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία άγγιξε στην ομιλία που έκανε το…

5 ώρες ago

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Τζόκερ σήμερα Πέμπτη 4/4/2024. Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης για 2.500.000…

5 ώρες ago