Χανιά | Με κενά ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

χανιά-με-κενά-ξεκίνησε-και-φέτος-η-σχο-1162521

Με κενά ξεκίνησε και φέτος, η σχολική χρονιά στα σχολεία της Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’βαθμιας εκπαίδευσης κ. Μανώλη Τζανάκη, 80 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν έρθει φέτος στα Χανιά, προκειμένου να καλύψουν τα κενά στα σχολικά ιδρύματα του νομού.

Επίσης, 90 προορίζονται για αναπληρωτές στην Γενική εκπαίδευση και 55 για τις ανάγκες της ειδικής αγωγής.

Αυτή την στιγμή, υπάρχουν 30 ελλείψεις στην Γενική Εκπαίδευση και περίπου 25 στην Ειδική Αγωγή (σε γυμνάσια και λύκεια), κενά όμως που σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη θα καλυφθούν σύντομα.

Σε ότι αφορά την Α’ βαθμια εκπαίδευση στον νομό Χανίων, οι αριθμοί των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών είναι οι… τριπλάσιοι. Σύμφωνα με την κ. Πόπη Ψαρουδάκη, διευθύντρια της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Χανίων 237 μόνιμοι εκπαιδευτικοί ήρθαν φέτος στα Χανιά, με τους αναπληρωτές να φτάνουν τους 356 – οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια – όλοι ανέλαβαν υπηρεσία.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει η Παράλληλη Στήριξη στα σχολεία καθώς από τους (περίπου) 250 εκπαιδευτικούς, κατηγοριοποιήθηκαν οι 110 και από αυτούς, οι δάσκαλοι που διορίστηκαν φτάνουν τους 67.

Ωστόσο, όπως είπε η κ. Ψαρουδάκη δεν υπάρχουν ακόμη ακριβή στοιχεί καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της νέας χρονιάς και οι αριθμοί αναμένεται να αλλάξουν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook