Χανιά | Με φορείς της εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης | Photos

χανιά-με-φορείς-της-εκπαίδευσης-συναν-847065

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Χανίων επισκέφθηκε την Τρίτη 16/04/2019, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας», συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, κ. Γιώργο Μπαουράκη, καθώς και με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Με το ΜΑΙΧ, ο κ. Αρχοντάκης είχε εξαιρετική συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης Χανίων. Ο κ. Αρχοντάκης υπογράμμισε τη σημαντική παρουσία του ΜΑΙΧ στον τόπο μας, εξήρε το έργο που επιτελείται από το δυναμικό του Ινστιτούτου καθώς και την αξία της συνεργασίας του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξέφρασε την επιθυμία του για μια πιο ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο Χανίων την Επόμενη Μέρα, κυρίως σε θέματα που αφορούν την σύνδεση του Τουρισμού με τα προϊόντα του τόπου μας καθώς και με στοχευμένες έρευνες, οι οποίες μπορούν να διενεργηθούν από το ΜΑΙΧ, με την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την ομάδα του Συνδυασμού υποδέχθηκε ο Πρύτανης, κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ακολούθησε ένας πολύ γόνιμος διάλογος και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την διάθεση στενής συνεργασίας στο μέλλον. Ο Πρύτανης ενημέρωσε για δράσεις που σκοπεύει να υλοποιήσει το Ίδρυμα στην πόλη των Χανίων προκειμένου να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία.

Τέλος, ο κ. Αρχοντάκης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τον ζωτικό ρόλο που παίζει το Ίδρυμα στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Στο ΤΕΙ Κρήτης, συναντήθηκαν με τον κοσμήτορα κ. Ιωάννη Βαρδιάμπαση και Μέλη του διδακτικού προσωπικού. Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, θέματα λειτουργίας του Ιδρύματος και εξετάστηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών του ΤΕΙ σε Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.Ο κ. Αρχοντάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη λειτουργία του Ιδρύματος καθώς και για την απόφαση του Υπουργείου αναφορικά με το ζήτημα της ανωτατοποίησης του, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι στον σχεδιασμό του Υπουργείου για το ΤΕΙ πρέπει να συμπεριληφθεί και η ίδρυση Τμήματος Χημικών Μηχανικών. Τέλος, οι δύο πλευρές ευχήθηκαν μια καλή μελλοντική συνεργασία.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook