Χανιά | Με επιτυχία η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Καστέλι Κισσάμου

χανιά-με-επιτυχία-η-προφεστιβαλική-εκ-1522405

Με επιτυχία διεξήχθη η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Καστέλι Κισσάμου την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Αλέκο Μαρινάκη, περιφερειακό σύμβουλο και μέλος του ΓΠ της Κρήτης του ΚΚΕ.

Ο Αλέκος Μαρινάκης επισήμανε τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπου για τα κέρδη της αστικής τάξης οι λαοί σφαγιάζονται ή εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους κατατρεγμένους πρόσφυγες που ξεβράστηκαν στην Κίσσαμο.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενεργειακή φτώχεια και στην ακρίβεια που πλήττει την λαϊκή οικογένεια, που τα αστικά επιτελεία υποκριτικά αναφέρονται στο «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται προετοιμάζοντας τον λαό να κρατήσει παθητική στάση απέναντι σε όλα αυτά.

Όμως, ο λαός έχει τη δύναμη και με τον οργανωμένο του αγώνα μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του διεκδικώντας μέτρα διαφύλαξης του εισοδήματός του. Στη συνέχεια, το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε τα προβλήματα των αγροτών, όπου το κράτος έριξε την ευθύνη σε αυτούς για τη δακοκτονία, των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, των εποχικών εργαζομένων, οι οποίοι μέσα στη σεζόν βιώνουν την απόλυτη εντατικοποίηση.

Επιπλέον, σχολίασε τα προβλήματα της Κίσσαμου, όπου το οδικό δίκτυο είναι εγκαταλελειμμένο και οι κάτοικοι περιμένουν πότε επιτέλους θα επισκευαστεί. Το υδρευτικό σύστημα σε μια σειρά από περιοχές, όπως η Χρυσοσκαλίτισσα, ακόμη να κατασκευαστεί, ενώ για τα κέρδη των βιομηχανιών ετοιμάζεται να κατασκευαστούν ορυχεία γυψοσανίδας στα Φαλάσσαρνα και στο Ελαφονήσι υποβαθμίζοντας το φυσικό κάλος αυτών των περιοχών.

Ο Αλέκος Μαρινάκης κατέληξε πως η μόνη διέξοδος από όλα αυτά τα προβλήματα είναι η οργανωμένη μαζική πάλη ζητώντας από τον λαό της Κίσσαμου να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση ακολούθησε κρητικό γλέντι με τους μουσικούς Γιώργο Σκευάκη, Χρήστο Περαθωράκη και Μανώλη Περκολαράκη, ενώ το χορό άνοιξε ο χορευτικός σύλλογος των Γιάννη και Χάρη Κουμή.

Στο τέλος, ανανεώθηκε το ραντεβού για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών, στο κέντρο των Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook