Χανιά | Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Σαν ένα τρένο που δεν σταματάει ποτέ, Δασκαλογιάννης, Καγιαλές και άλλες ιστορίες» | Photos

χανιά-με-επιτυχία-η-παρουσίαση-του-βιβ-1280701

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ανδρικίδη «Σαν ένα τρένο που δεν σταματάει ποτέ, Δασκαλογιάννης, Καγιαλές και άλλες ιστορίες «από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.

Η παρουσίαση έγινε στην Πλατεία στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων και για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί Κοκοτσάκη Ανδρονίκη και Φραγκιουδάκης Θεοχάρης, οι οποίοι τόνισαν τις ιστορικές φυσιογνωμίες των Δασκαλογιάννη και Σπύρου Καγιαλέ και την συμβολή τους στην απελευθέρωση του κρητικού λαού από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο συγγραφέας, χρησιμοποιεί την ιστορία ως καμβά για να πλάσει φανταστικές ιστορίες που αναδεικνύουν και φέρνουν στο φως την ψυχολογική υπόσταση των ηρώων, την σχέση τους με την οικογένειά τους και τους συντοπίτες τους .Κοινός άξονας και των δύο ο αλτρουισμός, η φιλοπατρία, το αδούλωτο φρόνημα, η πίστη στον Θεό και την θρησκεία.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα Χανιά από την Ανώπολη των Σφακίων μέχρι την ακριτική Γαύδο.

Ο συγγραφέας ωστόσο δεν μένει στο τότε αλλά καταγράφει με όπλο την συγγραφική του πένα και σύγχρονες καθημερινές ιστορίες ανθρώπων, που αγωνίζονται για το καλό, που διαπνέονται από αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης κόντρα σε στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις των καιρών.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η δημοσιογράφος και πρώην εκφωνήτρια της ΕΡΤ Καίτη Αλέξη και η ραδιοφωνική παραγωγός Άννα Αθανασίου.

Την παρουσίαση πλαισίωσαν με τραγούδια η μουσικός Κατερίνα Κοτσώνη.

 

 

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook