Χανιά | Με επιτυχία η επίσκεψη στο οθωμανικό κάστρο «Κουλές» της Απτέρας | Photos

χανιά-με-επιτυχία-η-επίσκεψη-στο-οθωμα-931171

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων για επίσκεψη στο οθωμανικό κάστρο «Κουλές» της Απτέρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Ο Δήμος Χανίων άνοιξε τις πύλες του κάστρου, που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα φρουριακής Αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, και περισσότεροι από τετρακόσιοι συμπολίτες μας, επισκέπτες καθώς και θεσμικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το εσωτερικό του Φρουρίου, να ανέβουν στα τείχη και να απολαύσουν τη μοναδική θέα προς τον Αποκόρωνα, τα Κεραμειά, το Φρούριο Ιτζεδίν και τον κόλπο της Σούδας.Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, επισημαίνει: “Το σύμπλεγμα των μνημείων της περιοχής (Αρχαίο θέατρο Απτέρας, Ρωμαϊκά ευρήματα, Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Φρούριο Κουλές, Φρούριο Ιτζεδίν, νησίδα Σούδας) είναι τεράστιας αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας και μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η ανατολική πολιτιστική πύλη του Δήμου μας.
Τα μνημεία δεν είναι σπαράγματα του χθες αλλά μέλη ενός διαχρονικού παρόντος, που αναπνέουν με τη δική μας παρουσία. Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με νέο άνοιγμα του Φρουρίου”.Ευχαριστίες εκφράζονται από τον Δήμο Χανίων στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων για τις διευκολύνσεις, που παρείχαν, στους τοπικούς παράγοντες καθώς και στους κατοίκους της περιοχής. zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook