Χανιά | Με απόφαση της Μητρόπολης αλλάζει διαδρομή η λιτανεία στα Εισόδια της Θεοτόκου | Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες

χανιά-με-απόφαση-της-μητρόπολης-αλλάζ-765575
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα «κάγκελα» είναι οι καταστηματάρχες της οδού Τσουδερών στα Χανιά για την επικείμενη λιτάνευση της εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τον εορτασμό της πολιούχου την 21η Νοεμβρίου και έπειτα από την αλλαγή που προγραμματίζεται στην καθιερωμένη διαδρομή.

Μάλιστα, οι καταστηματάρχες της οδού που φαίνεται να εξαιρείται από το πλάνο της διαδρομής με εισήγηση που έκανε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, διαμαρτύρονται και ζητούν να ακολουθήσει η ίδια διαδρομή που ισχύει εδώ και χρόνια.

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλαν ενυπόγραφη σε Δήμο Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και Ι.Μ.Κ.Α.:

«Με μεγάλη μας λύπη , πληροφορηθήκαμε την αλλαγή της διαδρομής της λιτάνευσης της θαυματουργού εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου του Μητροπολιτικού μας Ναού μετά από δεκαετίες.

Στη νέα διαδρομή δεν περιλαμβάνεται η οδός Τσουδερών που βρίσκονται τα καταστήματα μας.

Νομίζουμε ότι είναι άδικο , καθώς στερούμαστε το δικαίωμα να λάβουμε την ευλογία της θαυματουργού εικόνας τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας καθώς  επίσης και οι δεκάδες συμπολίτες μας , οι οποίο δεν γνωρίζουν την αιφνιδιαστική αυτή αλλαγή.

Παράκληση όλων μας είναι , η διαδρομή της λιτάνευσης να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή που ισχύει εδώ και χρόνια.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook