Χανιά | Μαθητές σε δράση για το κλίμα: «Δεν υπάρχει δεύτερος πλανήτης» | Video + Photos

χανιά-μαθητές-σε-δράση-για-το-κλίμα-δ-1531255

«Δεν υπάρχει δεύτερος πλανήτης, σώστε τους ωκεανούς (save the oceans), όχι άλλο πλαστικό παρακαλώ (no more plastic please) είναι μερικές από τις φράσεις που αποτυπώθηκαν στο μυαλό των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα στην παγκόσμια ημέρα δράσης για το κλίμα, μετά από πρωτοβουλία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πεζόδρομος της Κοραή γέμισε με συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη γενικότερα. Στην δράση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χανίων, του 2ου γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Χανίων. Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Κρίση. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην κλιματική κρίση και η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισής της.

Φώτης Ποντικάκης: Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εμπλακούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Το γεγονός ότι τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τον πλανήτη μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Βάμου, Φώτης Ποντικάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη ενασχόλησης όλων των εκπαιδευτικών με την περιβαλλοντική εκπαίδευση:

«Τα παιδιά αφομοιώνουν αυτά τα μηνύματα και τα πηγαίνουν ακόμη πιο πέρα και είναι έτοιμα να δράσουν αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Και γι’ αυτό η ευρωπαϊκή επιτροπή σε σύσταση που έκανε τον προηγούμενο Ιούνιο, προτείνει προς τα κράτη μέλη της ΕΕ όλοι οι εκπαιδευτικοί να εμπλακούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και να δοθεί χρόνος και χώρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, να μιλήσουν για το μεγάλο ζήτημα της εποχής που είναι η ενεργειακή κρίση». 

Το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Βάμου συνεχίζει τις δράσεις του το επόμενο διάστημα με επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του, στις 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δράση στη λίμνη της Αγιάς για την Γιορτή των Πουλιών ενώ έχει προγραμματιστεί και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς στην περιβαλλοντική εκπαίδευση 14 και 15 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook