Χανιά | Μαθητές και καθηγητές από 4 χώρες φιλοξένησε το ΓΕΛ Ακρωτηρίου | Photos

χανιά-μαθητές-και-καθηγητές-από-4-χώρε-953015

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η εβδομάδα φιλοξενίας των εταίρων μας στο

πρόγραμμα Erasmus+ “W.A.T.E.R.- World’s Attitude to the Treasure – Environment

and Responsibility”», στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο μας.

Την εβδομάδα 13-20 Οκτωβρίου, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία εταίρους του προγράμματός μας από την Πορτογαλία, την Λετονία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, οργανώσαμε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις που επέτρεψαν στους εταίρους μας να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Οι ίδιοι οι μαθητές μας ανέλαβαν να τους ξεναγήσουν στα σοκάκια και την ιστορία της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμανιού και να αναδείξουν το βάθος της ιστορικής διαδρομής της πόλης μας.

Οι φιλοξενούμενοί μας εντυπωσιάστηκαν και γοητεύτηκαν από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Στη συνέχεια, απόλαυσαν το φαγητό και τον περίπατο στις πόλεις του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Με θέμα «το νερό στην ελληνική και ευρωπαϊκή μυθολογία», οι μαθητές μας παρουσίασαν ελληνικούς και ευρωπαϊκούς μύθους, αναπαράστησαν με χορευτικό δρώμενο τον μύθο της Αρχαίας Απτέρας, δίδαξαν στους συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες τη δόμηση και τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου.

Η επίσκεψη στη λίμνη της Αγυιάς ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν έναν σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής μας, να μάθουν για τις διαδρομές του νερού από τις πηγές των Λευκών Ορέων και φυσικά να απολαύσουν το φυσικό τοπίο.

Γενικότερα, επρόκειτο για μια εβδομάδα πλούσια σε εκπαιδευτικές και οικολογικές δράσεις, που μας έδωσαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε βαθύτερα την ευαισθησία των μαθητών μας απέναντι στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων και γενικότερα των φυσικών πόρων, καθώς και τη συνείδηση ότι η μοίρα των ανθρώπων πάνω στο πλανήτη είναι κοινή.

Πάνω από όλα, όμως, θεμελιώθηκαν καινούριες φιλίες ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Βασικό όφελος του προγράμματος αποτέλεσε η επικοινωνία με νέους από άλλες χώρες, η δημιουργία φιλικών σχέσεων, το ξεπέρασμα προκαταλήψεων και φόβων και βέβαια συνειδητοποίηση ότι οι ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα και παρόμοια προβλήματα χαρακτηρίζουν τη ζωή των νέων ανθρώπων σε όλες τις χώρες.

Η εβδομάδα μέσα από την ματιά των μαθητών μας…

Η εβδομάδα που περάσαμε ήταν γεμάτη εκπλήξεις άλλες καλές και άλλες

λιγότερο..περάσαμε υπέροχα και ήταν μια μοναδική εμπειρία. Στράτος

Μια τέτοια εβδομάδα γεμάτη όμορφα συναισθήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγραφεί σε λίγες μόνο σειρές. Εκτός από τις πολύπλευρες γνώσεις που αποκτήσαμε τόσο σχετικά με το θέμα του προγράμματος όσο και με τις άλλες χώρες, δημιουργήσαμε αναπάντεχα καλές φιλίες με υπέροχα παιδιά. Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία και είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας!

Ελένη

Η εμπειρία του Εράσμους ήταν κάτι το διαφορετικό. Γνώρισα καινούρια άτομα, έκανα νέους φίλους, ήρθα σε επαφή με άλλες κουλτούρες. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία αυτή. Παναγιώτης

Ήταν μια ξεχωριστή εβδομάδα που θα τη θυμάμαι για πάντα. Δεν περίμενα να περάσω τόσο όμορφα πραγματικά. Η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες! Χαίρομαι που κατάφερα να γνωρίσω τόσους νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και ελπίζω να κρατήσω επαφή μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Το erasmus έσπασε τη μονοτονία της καθημερινότητας.

Δανάη

Ήταν μια καινούργια και διαφορετική εμπειρία. Γνωρίσαμε καινούργια άτομα, διαφορετικές συνήθειες και κουλτούρες και γίναμε μια ομάδα με άγνωστα μέχρι πριν δύο βδομάδες παιδιά.. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και εμείς είμαστε πολύ νέοι για να πούμε ότι δε θα ξανασυναντηθούμε.. Άρτεμις

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook