Χανιά | Μαθητές και φοιτητές «μπροστάρηδες» στη διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη | Photos + Video

χανιά-μαθητές-και-φοιτητές-μπροστάρ-1644305

Ογκωδέστατη, για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, ήταν η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Χανιά για την τραγωδία στα Τέμπη. Με μαζική συμμετοχή πολίτες κάθε ηλικίας, κυρίως όμως νέοι, μαθητές και φοιτητές, εξέφρασαν την οργή και την επιθυμία τους, να μη μείνει ατιμώρητο το δυστύχημα που συνεχίζει να συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα.

Ήταν από τις σπάνιες φορές που στην ίδια συγκέντρωση καλούσαν σχεδόν όλα τα εργασιακά σωματεία των Χανίων, άσχετα από τις πολιτικές προτιμήσεις των διοικήσεών τους. Μπορεί να είχε προκηρυχθεί απεργία από την ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, μπροστάρηδες στη διαμαρτυρία ήταν ξεκάθαρα οι μαθητές, οι οποίοι κατέφτασαν μαζικά και με τα συνθήματα και τη ζωντάνια τους, έδωσαν παλμό στη μεγάλη συγκέντρωση.

Από τις 10 το πρωί η πλατεία Δημοτικής Αγοράς είχε αρχίσει να πλημμυρίζει από κόσμο, ενώ οι γύρω δρόμοι είχαν ξεκινήσει να κλείνουν προληπτικά, για να διευκολυνθεί η συγκέντρωση. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να περάσουν από την Πλαστήρα και αναγκάζονταν να κάνουν παράκαμψη.

Εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων απευθύνθηκαν στους συγκεντρωμένους, τονίζοντας, ο καθένας από τη σκοπιά του, τη σημασία να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία. Μίλησαν για κυβερνητική πολιτική που εναντιώνεται στην ανθρώπινη ζωή, για θυσία της ασφάλειας στον βωμό του κέρδους. Χαρακτήρισαν την τραγωδία ως ένα σημάδι παρακμής της χώρας, εγκλημα την τραγωδία και απαίτησαν οι υπεύθυνοι να πληρώσουν και να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Μουσικό σχήμα ερμήνευσε τραγούδια, με το «Κάποτε θα ‘ρθουν» του Παύλου Σιδηρόπουλου να ακούγεται ιδιαίτερα επίκαιρο στις σημερινές συνθήκες.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, αρχικά προς την Πλατεία 1866, επιστροφή στην Αγορά και μεταβάση στα Δικαστήρια, κίνηση ως το τέλος της Ηρώων Πολυτεχνείου και επιστροφή στο κέντρο από τη Βενιζέλου.

Η πορεία ήταν απόλυτα ειρηνική.

 

3 thoughts on “Χανιά | Μαθητές και φοιτητές «μπροστάρηδες» στη διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη | Photos + Video

  1. Μπράβο ρε παιδιά και συγγνώμη που σας παραδίδουμε μια κοινωνία με Μητσοτάκηδες, Τσίπρες, Λιγνάδηδες, Γεωργιάδηδες, Καραμανλήδες, Πορτοσάλτε, Τσίμες, Χιώτηδες και όλους όσους τόσα χρόνια αφήναμε να ρουφάνε και το δικό σας αίμα…Φαίνεται πως αποτύχαμε, δεν φτάνει που σας «κόψαμε» τα φτερά σας βλέπουμε να πεθάνετε σαν τα σκυλιά και αντί να το βουλώνουμε από σεβασμό και αγανάκτηση τολμάμε να μιλάμε…

    1. Αυτο ακριβως. Τους παραδίδουμε καμένη γη. Νεα παιδια που μεγαλωνουν μεσα στην κριση, ορθοπατουνε μεσα κε κορονοιους και γυρω τους ολα διεφθαρενα και διαλυμενα! Και μετα απορουμε γιατι απεχουν απο την πολιτικη…
      Παρολα αυτα συνεχιζουμε με τους ιδιους! Ποσες ψηφους θα παρει παλι ο Μητσοτακης; Ποσες θα παρεις ο Καραμανλης ο υπουργος; Ποσες ο Τσιπρας που καποιοι πιστεψαν στο διαφορετικο… Καμια ελπιδα!

  2. Αυτό που έκανε η προηγούμενη γενιά ήταν ότι ιδιώτευσε…δηλαδή σταμάτησε να ασχολείται με τα κοινά κι έκανε ανάθεση σε μάνατζερ τύπου Μητσοτάκη. Όσο δε συμμετέχουμε πάντα θα βρίσκονται επιτήδειοι απατεώνες να χρησιμοποιούν την εξουσία προς ιδίων όφελος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook