Χανιά | Μαθητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες μαθημάτων λόγω κορονοϊού – Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη

χανιά-μαθητές-διαμαρτύρονται-για-τις-1285345

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει 3 λύκεια του νομού Χανίων, με τα αιτήματά τους να αφορούν τα μέτρα της πανδημίας του κορονοΐού στα σχολεία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των υποδομών. Συγκεκριμένα, τα σχολεία είναι το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου, το 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων και το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Εμμανουήλ Τζανάκης, τα αιτήματα των παιδιών έχουν να κάνουν με την, επί πολλές ώρες, χρήση της μάσκας στο σχολικό χώρο, αλλά με όλα τα μέτρα προστασίας που κάνουν την καθημερινότητα των μαθητών δυσκολότερη.

Σύμφωνα με τους μαθητές, τα τμήματα είναι μεγάλα με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός στις τάξεις και κατά συνέπεια αυξημένος κίνδυνος νόσησης. Οι ώρες των διαλλειμάτων, όπως ισχυρίζονται, δεν επαρκούν για το σωστό αερισμό της αίθουσας.

Επίσης, το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση κατασκευής ενός υπόστεγου στον προαύλιο χώρο του σχολείου προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να βγαίνουν έξω τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να μη συνωστίζονται στις αίθουσες.

 

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης, το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου έχει ήδη ξεκινήσει τηλεκπαίδευση, διότι όπως ο νόμος προβλέπει, όσα σχολεία κάνουν κατάληψη, τις μέρες εκείνες τηρούνται κανονικά οι ώρες μαθημάτων μέσω webex και οι απουσίες μετριούνται κανονικά.

Το ίδιο μοτίβο θα ακολουθήσουν και τα δύο άλλα ΕΠΑ.Λ σε περίπτωση που δεν λήξουν την κατάληψη μέχρι αύριο.

zarpanews.gr

12 thoughts on “Χανιά | Μαθητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες μαθημάτων λόγω κορονοϊού – Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη

  1. αντε παλι ….ρε κατσετε το κω… σας να κανετε μαθημα και αφηστε τις……και εμβολιαστειτε , δε βλεπετε τους γονεις σας πως ο κορονοιος εβλαψε και τις δουλειες τους και ολα ή ειστε βολεμενα !! Καθε χρονο ιδιες μπουρδες…

  2. Τι μπραβο? Μολις ανοιξαν και δεν εχουν όρεξη για μάθημα…
    Τι αιτηματα?
    Εδω στα καφε και game bar στριμωγμένοι δεν τους πειραζει ο συνωστισμός.
    Αλλα δεν φταινε αυτα φταινε οι γονείς και καθηγητες που τα παρακινουν για δικους τους κομματικούς σκοπούς.
    Παιδια εσεις χανετε…εμεινε και αυτη η ρημαγμενη δωρεαν παιδεια με ολα τα κακα της.
    Αν δεν ουτε αυτην κακο του κεφαλιου σας.
    Οσοι εχουν μπαμπα με μαγαζι και ξενοδοχεια δεν τους νοιαζει.
    Εσεις οι υπόλοιποι ομως θα ειστε οι σκλαβοι τους και θα δουλευετε για ψιχουλα…..

  3. τι να πεις;
    να τα βαλεις με τους εφηβους;
    τα αιτηματα σας ειναι ανεδαφικα και το γνωριζετε. Ποια λυση προτεινετε; να κατεδαφιστουν οι εγκαταστασεις και να ξαναφτιαχτουν ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; σε καμια περιπτωση και ειδικα τωρα που ουτε λεφτα υπαρχουν ουτε χρονος.
    Υστερα; μεγαλυτερα διαλειμματα; αυτο μπορειτε και ενδοσχολικα να το εφαρμοσετε σε συνεργασια με τους καθηγητες σας, δεν χρειαζεται να χανονται ωρες διδασκαλιας γι’ αυτο.
    Μασκες; εκει φιλοι μου, θα υποφερετε, δεν υπαρχει λυση, μονον αν καταφερετε και τις φορατε μονο σε εσωτερικο χωρο -πχ μαθημα- ενω σε εξωτερικο χωρο στο διαλειμμα, να ανασαινετε λευθεροι.
    παντως καλα κανετε που αντιδρατε, αλλωστε αν δεν αντιδρασετε εσεις, την γαμησαμε.
    και σιγα το επιπεδο εκπαιδευσης που χανετε… για τον πουτσο ειναι η διδακτικη υλη και η διδασκαλια κατα 90% στα σχολεια σημερα, οποτε, μονο να κερδισετε εχετε απο την κινηση σας.
    Να αγαπατε, να ειστε ενωμενοι, να διαβαζετε λογοτεχνια και να μην κωλωνετε πουθενα. Για εσας υπαρχουν ΟΛΑ.

    1. Μπραβο ετσι την δικη σου παιδεια να παρουν του π@υτσου… Εσυ έχεις και το ταξι σου φραγκα δεν σου λειπουν κι ας είσαι αγράμματος
      Το μονο σωστο που ειπες ειναι να διαβαζουν.
      Αλλα εσυ αραγε διαβασες ποτε κανενα βιβλιο?

    2. Από
      Το σχόλιο σου συμπερενω ότι και σύ με καταλήψεις την έβγαλες, αλλά άσχετα με αυτό νομίζω ότι μερικές εκφράσεις σου δείχνουν άνθρωπο κομπλεξικό και κοινωφοβικό που βγάζει το κόμπλεξ κατωτερότητας γράφοντας λέξεις που δεν μπορεί και δεν τολμά να πει λόγω κόμπλεξ. Θα σε συμβούλευα φιλικά να ξαννακατευεις στο βόθρο σου, όλοι προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε την ασχήμια του σήμερα η να προσφέρουμε μια γνώμη, μια συμβουλή η εστω μια λύση, εσυ κοιτάς να βγάλεις το κόμπλεξ κατωτερότητας που νοιωθεις γράφοντας χυδαιότητες για να νοιωθεις καλά αλλά αυτό κάντο μέσα στο βόθρο που ζεις μπαμπουίνε !

      1. Κακομοιρο σκουπιδι….σε ποιον απο ολους απευθύνεσαι και τι κοιτας να καλυτερεψεις…
        Ας φωναξουμε λοιπον την λεξη που αγαπας και αρχιζει απο ΠΟΥ και τελςιωνει σε ΤΣΑ.
        Καλα τα λεει ο ανθρωπος εσυ εισαι ο κομπλεξικος

        1. Μπάρμπα Μητσο και σύ ροζ στρινκακι !!!
          Ηντα πάθετε μωρε ? Νομιζετε πως το μουστάκι θα καμουφλάρει το βίτσι που έχετε με τον Αμπντούλ ?
          Για το σκουπίδι δεν σου απαντάω γιατί ήταν η πρώτη λέξη που έγραψες χωρίς καν να ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι οπότε αυτό που έγραψες πρώτο είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει κοπρίτη πίθηκε κρυφό-οπισθογλέντη. Αντε και σε ανωτερα με τον Αλη τον κονγολέζο ! Αισχος κακαντράκι μαϊμού !

  4. ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΕΡΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΚ ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΑ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ. ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΤΑΝ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (που ειναι αυτονοητο πωσ ειναι τσαμπα) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ¡¡¡

    1. Και ποιός είναι αυτός που ανακάλυψε ότι η εκπαίδευση είναι τζάμπα η που νομίζει ότι η εκπαίδευση είναι τζάμπα ρε φίλε ? Το χειρότερο ψέμα και η παγίδα που δυστυχώς έχουμε πέσει σαν κοινωνία είναι η αντίληψη ότι η παιδεία είναι δωρεάν και ίσως για αυτό την περιφρονούμε, την υποβαθμίζουμε και την κουρελιάζουμε με τις καταστροφικές συνέπειες που βλέπουμε γύρω μας σήμερα. ( αιώνιοι φοιτητές, ναρκωτικά και ασυδοσία στα ανώτερα ιδρύματα και παραγωγή πτυχιούχων με ικανοτητα και γνώσεις …..ντελιβεραδων και σερβιτόρων.
      Η παιδεία φιλε ακριβοπληρωνετε από τους φορολογούμενους και μάλιστα ισως 20 φορές περισσότερο από ότι στο εξωτερικό που δεν υπάρχει ….δωρεάν παιδεία. Βέβαια ειναι περιτο να προσθέσω ότι και εκεί όπως και σε όλα τα αλλά σαν λαός έχουμε ……αριστεύσει στην αντίληψη ότι εμείς είμαστε ανήμπορα θύματα του …..ιμπεριαλισμού και χρειαζωμαστε τη μανούλα κράτος να μας θηλάζει και να μας βίοπορεί από την μέρα που θα γεννηθούμε μέχρι να πεθάνουμε. Το μόνο που δεν ζητάμε από το κράτος ειναι γκόμενες και γκόμενους ! Ποσο κατρακύλα έχουμε δεν χρειάζεστε να αναφέρω, κοιτά γύρω σου και δείξε αν βλέπεις κάπου την …..Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook