Χανιά | «Μας έπαιρνε ο αέρας, νομίζαμε ότι έκανε σεισμό»: Ακραίες οι συνθήκες εργασίας των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ | Video + Photos

χανιά-μας-έπαιρνε-ο-αέρας-νομίζαμε-ό-1179507

Τις ακραία δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, περιγράφει στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων, Κωνσταντίνος Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς ήταν σε ένα από τα συνεργεία που έφτασαν στα ορεινά χωριά του Σελίνου για να δώσουν ρεύμα που είχε κοπεί λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη, και είδε την αγωνία των κατοίκων να αποκατασταθεί η βλάβη:

«Τους καθησυχάσαμε λέγοντας ότι θα κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να δώσουμε ρεύμα σε όσους περισσότερους μπορούμε. Βλέπανε όμως και την προσπάθεια που κάναμε γιατί κατεβαίναμε σε ρεματιές με τα κιάλια, προσπαθώντας να εντοπίσουμε πού είναι το πρόβλημα και εμείς και ένα ακόμα συνεργείο που ήρθε πριν από εμάς το οποίο μάλιστα κόλλησε και το βοήθησαν οι κάτοικοι να φύγει.»

Όπως γίνεται κατανοητό, η έτσι κι αλλιώς δύσκολη ανάβαση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη κάτω από τέτοιες συνθήκες. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ είχαν να αντιμετωπίσουν το χιόνι που μπαίνει στα μάτια και τον δυνατό αέρα που τους δυσκόλευε ακόμα περισσότερο να κάνουν τη δουλειά τους:

«Στο χωριό Πέτρα Σελί το χιόνι έφτανε τους 40 πόντους, μας έπαιρνε ο αέρας, ο οποίος ήταν τόσο δυνατός που νομίζαμε αρχικά ότι έκανε σεισμό. Ανεβήκαμε πάνω για να δώσουμε ρεύμα στο Ανατολικό Σέλινο και μάλιστα εκείνη την ώρα μπροστά στα μάτια μας έγινε και μία έκρηξη πάνω στη γραμμή γιατί ακουμπούσαν τα ρεύματα με τον δυνατό αέρα. Έχουμε εξοπλισμό, έχουμε και ειδικά κράνη με ασπίδιο μπροστά, ωστόσο όταν ο αέρας φτάνει τα 10 μποφόρ, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.»

Όπως επισήμανε, σε τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα, ακόμα και οι νέες κατασκευές, όπως αυτές που είχαν τοποθετηθεί προ ετών στην περιοχή, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και η αποκατάσταση των βλαβών αποτελεί πραγματική πρόκληση για τα συνεργεία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook