Χανιά | «Μαγικές» γεύσεις και αρώματα στα «ΟιΝοτικά 2019» – Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση των φίλων του κρασιού

χανιά-μαγικές-γεύσεις-και-αρώματα-σ-814215

Για 12η χρονιά διοργανώνονται τα «ΟιΝοτικά» από τα Δίκτυα Οινοποιών της Κρήτης, με πλήθος κόσμου να επισκέπτεται την έκθεση στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά.

Η έκθεση «ΟιΝοτικά» συγκεντρώνει την προσοχή τόσο των οινόφιλων όσο και των επαγγελματιών του νησιού καθώς είναι η ευκαιρία για εκείνους να γνωρίσουν από κοντά, δοκιμάζοντας από όλους τους εκθέτες και όσες ετικέτες οίνου έχει ο κάθε εκθέτης, όσα νεότερα έχει να αναδείξει η κρητική οινοποιία.

Η προετοιμασία δε της επερχόμενης τουριστικής περιόδου ενισχύει ακόμα περισσότερο το εν λόγω ενδιαφέρον.

Οι συμμετέχοντες ως εκθέτες στην οινική έκθεση, είναι οινοποιεία από την Κρήτη, τα οποία είναι και μέλη από το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Χανίων Ρεθύμνου όσο και από το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου. Τα δύο Δίκτυα Οινοποιών ενώνονται ως Wines of Crete και έχουν κοινές δράσεις για την προβολή, προώθηση του Κρητικού οίνου και των οινοποιείων. Οι εκθέτες αυτή τη χρονιά θα είναι 6 οινοποιεία από Νομό Χανίων, 3 οινοποιεία από Νομό Ρεθύμνου και 24 οινοποιεία από Νομό Ηρακλείου.Η έκθεση στο Minoa Palace Resort θα ολοκληρωθεί σήμερα, Κυριακή 17/2.

Ωράριο έκθεσης: 12πμ – 8μμ / Ανοικτά για όλους τους επαγγελματίες & οινόφιλους

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • 17.30-18:30: Διεξαγωγή σεμιναρίου με θέμα : «Τα ελαττώματα στο κρασί και πώς τα αναγνωρίζουμε». Εισηγήτρια η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη.

16:00 έως 19:30: Γευσιγνώστης σε 10 λεπτά: Τα βασικά βήματα μιας γευσιγνωσίας κρασιού από τον sommelier Δημήτρη Νινιδάκη. Σημείο συνάντησης μετά την είσοδο της έκθεσης!

Δωρεάν δρομολόγια από και προς το κέντρο με mini bus – Αναχώρηση από Kyriakakis travel (Γιάνναρη Χατζημιχάλη 78) στις 12.30 προς Minoa Palace και επιστροφή από Minoa Palace για Χανιά στις 19.30

  • Είσοδος 7€ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)
  • Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ για επαγγελματίες εστίασης, ξενοδοχείων και εμπορίας κρασιών, με την ένδειξη ονομαστικής επαγγελματικής κάρτας

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook