Μάχη της Κρήτης: Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων | Photos

μάχη-της-κρήτης-παρέλαση-πολιτιστικώ-1226443

Με παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων από το Φρούριο του Φιρκά, μέχρι το Γιαλί Τζαμί, συνεχιστήκαν το πρωί στα Χανιά, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη.

Η παρέλαση αυτή, σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο Χανίων, σχεδιάζεται να καθιερωθεί ως θεσμός για τους ετήσιους εορτασμούς, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, όπου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων, διέλευση αεροσκαφών F16 από την 115 ΠΜ σε σχηματισμό με το ακροβατικό σμήνος RED ARROWS της RAF, άλμα αλεξιπτωτιστών και επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 από την 115 ΠΜ (demo flight).

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι Εξοχότατοι Πρεσβευτές των συμμαχικών χωρών στην Ελλάδα, Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας, Kate Smith, Πρέσβης της Αυστραλίας, Αθανάσιος Σπύρου, του Καναδά, Mark Allen, της Γερμανίας Ernst Reichel, της Νέας Ζηλανδίας, Anthony Simpson και της Ινδίας, Amrit Lugun, οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων και πολίτες που θαύμασαν το συγκινητικό θέαμα.

Από μεριάς του Δήμου Χανίων, το «παρών» έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι, Τάσος Αλόγλου, Γιάννης Γιαννακάκης, Νίκος Χαζιράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης και ο Πρόεδρος της «Κύδων ΑΕ», Μιχάλης Κοτσιφάκης.

One thought on “Μάχη της Κρήτης: Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook