Χανιά | Μάχη με τα κύματα για να φτάσουν οι προμήθειες στη Γαύδο | Video

χανιά-μάχη-με-τα-κύματα-για-να-φτάσουν-1376137
Κύματα σκάνε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015. Βόρειοι βόρειο-δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ πνέουν στη Θεσσαλονίκη, με την υγρασία σε υψηλό ποσοστό και τη θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Λόγω των θυελλωδών ανέμων το πλοίο ΣΑΜΑΡΙΑ της ΑΝΕΝΔΥΚ που κάνει το δρομολόγιο Παλαιόχωρα – Σουγιά – Αγία Ρούμελη – Γαύδος και επιστροφή δεν πήγε στη Γαύδο Τρίτη και Τετάρτη με αποτέλεσμα να μην φτάσουν προμήθειες στο νησί. Σήμερα το ΣΑΜΑΡΙΑ έφτασε στη Γαύδο εν μέσω θαλασσοταραχής με 6 μποφόρ βοριά.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων ο καπετάνιος του πλοίου Ανδρέας Βαρδουλάκης, η επιστροφή στην Κρήτη ήταν πιο δύσκολη για αυτό και άλλαξε ρότα και πήγε από την Τρυπητή για να μπορέσει να γυρίσει το βαπόρι στον καιρό, όπως φαίνεται στα βίντεο της ΕΡΤ.

Μαθήμενος από τους δυνατούς ανέμους που πιάνουν πολύ συχνά την περιοχή νοτίως της Κρήτης ο έμπειρος καπετάν Ανδρέας μας ενημέρωσε ότι εκτός από τους λίγους επιβάτες που έφτασαν στο νησί, ανάμεσα τους και ο πυροσβέστης που πήγε για να αναλάβει υπηρεσία, στη Γαύδο έφτασαν φάρμακα, τρόφιμα, το ταχυδρομείο, προμήθειες και ζωοτροφές.

Ο δύσκολος φετινός χειμώνας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, της Γαύδου, ωστόσο ο καπετάνιος και το πλήρωμα κάνουν τα πάντα για να γίνει με ασφάλεια το δρομολόγιο και να μην αφήσουν τους Γαυδιώτες χωρίς σύνδεση με την Κρήτη, τώρα το χειμώνα που κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook